Tenis

Đere ispao i u dublu u Monaku

Srpski teniser Laslo Đere je nakon singla, kao i braća Đoković takođe eliminisan i u takmičenje u dublu, na Mastersu u Monaku.

Đere, koji se takmičio u tandem sa Divijom Šaranom iz Indije, je poražen u prvom kolu u Monte Kalru od Ivana Dodiga iz Hrvatske koji je igrao u dulu sa Francuzom Eduardom Rožerom Vaselinom, razultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:1, nakon 57 minuta igre.

Francuz i Hrvat su prvi set rešili u svoju korist zahvaljujući brejkovima u prvom, trećem i sedmom, dok su Srbin i Indijac samo jedan servis gem oduzeli rivalima u šestom gemu, koji su nakon 6:2 posle pola časa igre poveli 1:0.

Dodig i Rožer Vaselin su još ubeldjiviji bili u drugom setu, kada su ponovo osvojili tri puta servis opnenetima, u prvom, petom i sedmom gemu i nakon 6:1 posle 27 minuta igre u drugom delu meča pobedili 2:0 u setovima.

Sledeći rivli pobednicima u pomenutom meču u osmini finala su Britanac Džejmi Marej i Brazilac Bruno Soareš koji su u prvom kolu trijumfovali posle preokreta, rezutlatom 2:1 (4:6, 6:3, 13:11), protiv Roahna Bopane iz Indije i Dominika Ingolta iz Velike Britanije.

Foto: Youtube Printscreen/