Tenis

Đere ispao na startu Sinsinatija (FOTO)

Srpski teniser Laslo Đere nije uspešno počeo takmičnje na Mastersu u Sinsinatiju.

Đere koji je 37. na svetu je u prvom kolu poražen od Argentinca Dijega Švarcmana koji je 24. na ATP listi, reztulatom 2:0 po setovima 7:6 (7:2), 6:3, nakon jednog sata i 46 minuta igre.

Nakon što je Đere spasio dve uzasotpne brejk lopte u petom gemu, Švarcman je načinio brejk u sedmom gemu, ali je Đere odmah uvratio ribrejkom osmom, kada je realizovao drugu brejk loptu. Zatim je ponovo usledio brejk Argentinca, koji je iskoristio prvu od dve uzstopne brejk lopte, a Đere vratio brejk zaostataka pošto je realizovao drugu od dve uzasotpne brejk lopte. Međutim, Švarcman bio ubedljiv u taj-brejku i nakon 7:2, pošto je iskorstio drugu set loptu, poveo 1:0 u setovima, nakon jednog sata i tri minuta igre.

Argentinac je oduzeo servis sa nulom u drugom gemu, a zatim nakon što je odbranio tri brejk lopte od toga dve uzastopene u četvrtom gemu, Đere je vratio brejk zaostatka u petom gemu kada je realizovao drugu od tri uzasotpne brejk lopte. Međutim, opet je Švarcman oduzeo servis Srbinu u šestom gemu. Đere zatim nije iskoristtio dve brejk lopte u sedmom gemu i nakon 6:3 posle 42 minuta igre u drugom delu meča, Argentinac je pobedio 2:0 u setovima

Sledeći rival Švarcmanu u drugom kolu će mu biti 39. na svetu Radu Albot iz Moldavije koji je pobedio 14 nosioca Hrvata Marina Čilića koji je 18. na ATP listi reztulatom 2:0 po setovima 6:4, 7:6 (8:6).

Master u Sinsinatiju se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 6.735.690 američkih dolara.

Foto: Youtube Prntscreen/