Tenis

Bagdatis nakon Vimbldona završava karijeru (FOTO)

Legendarni teniser Markos Bagdatis najavio je da će posle ovogodišnje Vimbldona završiti svoju karijeru.

Kipranin nije igrao još od februara na turniru u Dubaiju, pa je njegova odluka o povlačenju. Organizatori Vimbldona su mu dali specijalnu pozivnicu, pa će tako imati priliku da se oprosti na najprestižnijem turniru na svetu.

“Dragi svi,
Hteo sam da odvojim vreme da napišem da će ovaj predstojeći Vimbledon biti moj poslednji turnir kao teniski profesionalac. Izuzetno sam zahvalan organizatorima što su mi je dodelili specijalnu pozivnicu da se takmmičim u klubu Ol Ingland (All England), i što su mi pružili priliku da se oprostim od sporta koji toliko volim i koji je bio tako veliki deo mog života za poslednjih 30 i više godina. Ova odluka nije bila laka. Pokazalo mi se teško, posebno fizički, da se vratim tamo gde se osećam da pripadam. Iako moj um želi to da uradi, granice mog tela su me sprečile da održavam i igram na konstantno visokom nivou kao što sam očekivao od sebe. Posebno su mi zadnje dve godine bile vrlo teške zbog povremenih povreda i bolova. Osim toga, imam ljepu ženu, dve mlade kcerke, i treće dete na putu i nisam mogao biti više uzbuđen da provodim više vremena sa svima njima kod kuće. Iako sam tužan da se oprostim od sporta kao aktivnog igrača, veoma sam uzbuđen zbog sledećeg poglavlja u mom životu – bavim se velikim brojem aktivnosti u vezi s tenisom, tako da ćete me i dalje videti na turneji. Na kraju, ima toliko ljudi koji zahvaljuju onima koji su bili deo ovog neverovatnog putovanja sa mnom, počevši od moje porodice. Svim ljudima koji su mi pomogli da postanem osoba i teniser, danas kažem hvala, posebno mojoj mami i tati koji su me podržavali od treće godine. Hvala Vam što uvek verujete u mene i podstičete me da postanem bolji. Hvala mom timu, mojim bliskim prijateljima, ali posebno navijačima širom sveta. Naterali ste me da se osećam dobrodošlim u svakom gradu i zemlji u kojoj sam ikada bio, a vaša ljubav, podrška i energija je nešto što će mi zaista nedostajati. Hvala vam na ovoj divnom putovanju, Ne mogu da dočekam da poslednji put zaigram u Londonu! Sve najbolje”, napisao je na Instagramu Bagdatis.

Više od jedne decenije Bagdatis je bio među Top 100 na ATP listi, a najbolji plasman bilo mu je osmo mesto. U karijeri i je ukupno osvojio je četiri titule iz 14 finala.

Na Grend slemu mu je bio najveći uspeh finale Melburnu 2006. godine, kao i polufinale Vimbldona iste godine.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Dear All, I wanted to take the time to write to you all and let you know that this upcoming Wimbledon will be my last tournament as a tennis professional. I am extremely grateful to the AELTC for granting me a Main Draw Wild-Card at the All England Club, and giving me a chance to say goodbye to the sport that I love so much and has been such a big part of my life for the last 30+ years. This decision was not an easy one. It has proven tough for me, especially physically, to come back to where I feel like I belong. Even though my mind wants to do it, the limits of my body have prevented me to maintain and play at a consistent high level as I expect from myself. Especially the last two years have been very difficult for me with recurring injuries and pain. Besides that, I have a beautiful wife, two young daughters, and a third child on the way and I could not be more excited to spend more time with all of them at home. Although I am sad to say goodbye to the sport as an active player, I am very excited for the next chapter of my life – I am going to be staying heavily involved in tennis in a number of capacities, so you will continue to see me on the tour. Lastly, there are so many people to thank who have been a part of this incredible journey with me, starting with my family first and for all. To all the people that have helped me become the person and tennis player I am today, I say thank you, especially to my Mum and Dad who supported me since the age of 3 to play tennis. Thank you for always believing in me and pushing me to become better. My team, my close friends, but especially the fans around the world. You made me feel welcome in each and every city and country I have ever been to, and your love, support, and energy is something I will truly miss. Thank you for this amazing run, I can’t wait to give it my all one last time in London! All the best, Marcos #Grateful #Atp #LoveMyFans #thankyou

Објава коју дели Marcos B a g h d a t i s (@baghdatis_official) дана

Foto: Youtube Printscreen/WTC_Adelaide