Rukomet

Veselin Vujović ponovo trener Zagreba

Nakon tri godine Veselin Vujović se vratio na klupu rukometnog kluba Zagreb.
Bivši strateg Železničara je potpisao ugovor na tri godine. Najbolji hrvatski klub je smenio dosadašnjeg trenera Branka Tamšea nakon dva ubedljiva poraza u Ligi šampiona. Uporedo sa Zagrebom Vujović će voditi i selekciju Slovenije na Evropskom prvenstvu.

“Mogu reći da je Zagreb jedan od retkih klubova koji je moju odluku da nemam klub do nove godine, odnosno do Evropskog prvenstva, mogao da promeni. Odbio sam neke ponude koje sam dobio iz Egipta, Poljske i Rumunije, a kada mi se Zagreb, kojeg smatram svojim klubom, javio s predlogom, lako smo se dogovorili. Znam da situacija nije laka, ali smatram da se ruka pružena u teškim trenucima pamti mnogo više nego ona u boljim momentima”, rekao je Vujović na promociji.

Srpski stručnjak veruje da ovaj tim mođe da prođe dalje u elitnom takmičenju.

“Ne smatram da je situacija katastrofalna, već da imamo realne šanse da prođemo dalje. Protivnici su izuzetnog renomea, ali Zagreb je ekipa ogromnog potencijala i mi ćemo nastupati s one pozicije sile, gde niko ko će doći nastupati u Arenu neće biti smatran favoritom, kako god da se zvao. To je moja logika i to ću pokušati da prenesem igračima. Čast mi je i zadovoljstvo da sam ponovno trener Zagreba”, poručio je Vujović.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri Vujović je vodio selekcije Jugoslavije i Makedonije, odnosno klubove Sijudad Real, Vardar, Al Sad i Al Šabab.