Rukomet

Srbija izgubila od Slovenije u Mariboru

Muška rukometna reprezentacija Srbije je poražena od selekcije Slovenije rezutlatom 24:30 (10:16) u Mariboru u drugoj pripremnoj utakmici, nakon što je izgubila i na prvoj od Austrije rezutlatom 30:32 i pomenuta dva meča su bila poslednja provera pred završne pripreme za Evropsko prvoenstvo (EP) 2020 koje počinje 9. januara.

Slovenija je bolje počela meč i povela 5:2 posle serije golova Henigmana i Doleneca, da bi nakon taj-auta u sedmom minutu, “Orlovi” pet minuta kasnije golovima Stefana Vujića, Nemanje Zelenovića i Vanje Ilića izjendačili na 6:6. Posle efektnog gola Darka Stevanovića za 7:7, rivali koriste par tehničkih grešaka našeg nacionalnog tima i ponovo ostvaruju prednost preko efikasnog krila Maria Šoštarića i vode sa četiri gola razlike (12:8). Tri minuta pre kraja poluvremena, Gaber donosi Sloveniji po prvi put prednost od pet golova (14:9), a na poluvremenu su oponenti imali šest golova više od Srbije (16:10).

“Orlovi” su u nastavku krenuli motivisano sa Aleksom Kolakovićem u ulozi organizatora igre, a nakon golovova srednjeg beka Sen Rafaela, Srbija je smanjila na četiri gola zaostatka (17:13). Međutim, Slovenija je igrala dobro u napadu preko iskusnog Deana Bombača, čija su rešenja održavala prednost domaćeg tima koji je imao prednost šest golova (23:17) u 44. minutu. Ekipa trenera Veselina Vujovića je vodila i maksimalnih osam poena (27:19) u 51. minutu, ali su Vladimir Cupara i desno krilo Bogdan Radivojević samnjili na kraju na četiri poena (30:24).

Slovenija:
Kastelic šest odbrana, Zaponšek pet odbrana, Henigman 3, Dolenec 3, Šoštarić 4, Skube 2, Kodrin 1, Suholežnik 2, Zarabec 3, Gaber 3, Cehte 1, Bombač 5, Janc 3

Srbija:
Milosavljev pet odbrana, Cupara sedam odbrana, Obradović 2, Vujić 2, Zelenović 3, V. Ilić 2, Stevanović 1, Radivojević 5, Kolaković 2, Nikolić 3, Marsenić 2, Crnoglavac 1, Nikolić 1

Foto: Youtube Printscreen/