Rukomet

Španac selektor Srbije?

Muški reprezentativani rukomet Srbije nalazi se u konstatnom padu od 2012. godine kada je osvojeno srebo na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Na Svetskom prvenstvu pre dve godine “orlovi” su zauzeli 18.mesto, dok je početkom godine na Evropksom prvenstvu Srbija završila učešće u prvoj fazi sa sva tri poraza. Selektori su se menjali i tao će biti ovog puta. Dosadašnji selektor Nenad perunić podneo je ostavku na tu funkciju i od tada se traži naslednik. U prvi plan je ispao aktuleni trener Vesprema David Dejvis kome klub nije dozvolio da uporedo radi dva posla.

Ipak danas stižu informacije da je najbliži tom mestu Toni Đerona kome bi sa klupe pomagao legendarni golman Zoran Đorđić. Pregovori se uveliko vode i ceo posao je praktično gotov, ali je cela stvar stala zbog pandemije korona virusa.

Španac ima 46 godina, svojevremeno je bio član stručnog štaba Barselone kada je katalonski klub bio prvak Evrope, sa selekcijom Tunisa osvojio je prvenstvo Afrike pre dve godine i vicešampionsku titulu ove godine, a trenutno je prvi trener francuskog Šartra.