Rukomet

Rukometašice Srbije dobile rivale na Svetskom prvenstvu u Japanu

enska rukometna reprezentacija Srbije dobila je rivale na Svetskom prvenstvu koje je na programu u japanskom gradu Kumamotou od 29. novembra do 16. decembra ove godine. Izabranice selektora Ljubomira Obradovića igraće u Grupi A sa Holandijom, Norveškom, Slovenijom, Angolom i Kubom, prenosi sajt Rukometnog saveza Srbije.

Tri najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu gde ih čekaju tri najbolje reprezentacije iz grupe B gde su selekcije Francuske, Danske, Crne Gore, Španije, Brazila i Australije. Po dve najbolje selekcije iz grupa glavne faze izboriće plasman u polufinale. Plasman od drugog do sedmog mesta garantuje i vizu za olimpijske kvalifikacije.

Praktično najteža grupa je na drugom mestu – B grupa. Možemo da igramo sa svima, na kraju krajeva i moramo. Mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugi krug. Šta je tu je, sada znamo i protivnike, ali opet mnogo zavisi i od rasporeda utakmica. Igraju se dve utakmice, dan za danom, pa onda dan odmora, pa opet. Kažem, tu smo, igraćemo sa svima, daćemo sve od sebe, rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Srpkinje su izborile plasman na SP nakon što su u baražu bile bolje od Poljske