Rukomet

Rukometaši Srbije dobili rivale na Evropskom prvenstvu (FOTO)

Muška rukometna reprezentacija Srbije saznala je danas rivale na Evropskom prvenstvu.
“Orlovi” su smešteni u grupi A u Gracu zajedno sa Hrvatskom, Belorusiom i Crnom Gorom

U grupi B u Beču igraće Češka, Severna Makedonija, Austrija i Ukrajina. U C grupi u Trondhajmu su Španija, Nemačka, Letonija i Holandija. D grupa se igra takođe u Trondhajmu, a boriće se Francuska, Norveška, Portugalija i Bosna i Hercegovina.
U E grupi u Malmeu igraće Danska, Mađarska, Island i Rusija, a u F grupi u Geteborgu su Švedska, Slovenija, Švajcarska i Poljska.

Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u narednu fazu. Tada se formiraju dve grupe sa po šest reprezentacija, a dve najbolje idu u polufinale. Naša grupa se ukršta sa B i C grupom.

Selektor Srbije, Nenad Peruničić, smatra da nismo imali sreće na žrebu.

“I muškarci i žene, iskreno, nemaju sreće na žrebu. Makedonci mislim da su najbolje prošli, u toj su Grupi B, koja je uslovno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica. Crna Gora je slično uradila kao mi, sa mladim igračima je ostvarila plasman na Evropskom prvenstvo. Sa Belorusima smo igrali pre godinu i po – dve u kvalifikacijama. Otprilike ih znamo. O očekivanjima sada ne bih govorio – rekao je Peruničić posle žreba”, rekao je Peruničić.

Rano je govoriti o očekivanjima.

“Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svetskom prvenstvu. Iskreno, sačekao bih jedno vreme pa bih pričao o realnosti. To vreme je vreme okupljanja. Voleo bih napokon da budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine, uvek je bilo povreda, da li pre, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni”, zaključio je selektor Srbije.