Rukomet

Peruničić: Želeli smo osvetu na ovakav način

Nakon ubedljivog trijumfa u Belgiji, rukometna reprezentacija Srbije ponovo ima šansu sa se plasira na Evropsko prvenstvo (EP), a selektor muške selekcije Nenad Peruničić je rekao da je verovao u tim i kada nije išlo na početku kvalifikacija.

“Potrebno je vreme. Drugačija smo ekipa od oktobra prošle godine, od Svetskog prvenstva. Još uvek se tražimo, upoznajemo, tek smo sinoć ovde imali prvi zajednički trening. Uvek prihvatamo stvari onakve kakve jesu. Tražimo širinu tima, 20 spremnih igrača koji mogu uvek da uskoče. Želeli smo osvetu na ovakav način. Sve je to bilo bolno za nas, komentari ljudi koji su govorili da smo doživeli blamažu, onih koji je razumeju da je i Belgija u povoju rukometa, nezgodna za nas u tom trenutku. Tek smo se bili skupili, ali nismo tražili alibi”, rekao je Peruničić za sajt Rukometnog saveza Srbije i dodao:

“Ne dozvoljavam da se pokaže slabost. Takav je naš sport, moguće su povrede i izostanci, a oni koji su tu igraju za sebe, svoje najbliže i Srbiju. Ono što radimo sedam meseci večeras je eskaliralo. Momci su bili ozbiljni. Onoliko koliko gaziš protivnika, toliko će ostali da te poštuju. Na dobrom smo putu da promenimo tu našu glavu. Moramo da stvorimo naviku da igramo u jednom ritmu 60 minuta sa puno rotacija. Jako sam ponosan na momke. Ovaj trenutak je bio dosta stresan i težak, da sada moraju, ali ovi momci su napredovali ove sezone u svojim klubovima, napravili su bolje ugovore. Kapiraju da ono što radimo dobro je za tim, a tim je najbitniji”, nagalsio je Peruničić.

Posle ubedljive pobede reprezentacije Srbije u Belgiji rezutlatom 37:26, golman Dejan Milosavljev je objasnio kako su se pripremali u nacionalnom timu.

“Spremali smo se da je ovo utakmica biti ili ne biti. Tako smo došli u Belgiju. Dobro smo krenuli od samog starta, sve što smo se dogovorili, sproveli smo u delo. BIla je čvrsta odbrana, malo tehničkih grešaka. To je dalo rezultat, pokazalo se da imamo kvalitet i da u ovu ekipu treba da se veruje. Imamo vremena da se spremimo za Švajcarsku, da analiziramo kako igraju. Iskoristićemo ovih par dana da se što bolje spremimo i trijumfujemo pred našom publikom u Novom Sadu”, istakao je Milosavljev.

Srednji bek reprezentacije Srbije Stefan Vujić je rekao da kod “Orlova” nema euforije, jer još mora da se radi na plasmanu.

“Ubedljiva pobeda, dobro smo se spremili. Selektor je dobro rekao u pripremi da neko mora da plati za ovih sedam meseci mukotrpnog rada. Pokazali smo da smo zrelija ekipa, rezultat je odnos kvaliteta na terenu. Svako je imao svoj udeo u ovom rezultatu i čestitam svim momcima. Nema mesta euforiji. Imamo jako važnu utakmicu sa Švajcarcima u kojoj moramo da pobedimo kako bi se kvalifikovali na EP”, napomenuo je Vujić.

Srbija sledeći meč u kvalifikacijama na Evropsko prvenstvo u rukometu 2020. godine, igra u nedelju 16.juna od 18 časova u hali “Spens” u Novom Sadu igra meč protiv selekcije Švajcarske.

Foto: Youtube Printscreen/