Rukomet

Peruničić nakon plasmana na EP: Ponosan sam na ovu ekipu

Rukometna reprezentacija Srbije izborila je plasmana na Evropsko prventsvno u Austriji, Norveškoj i Švedskoj nakon večerašnje pobede nad Švajcarskom u poslednjem kolu kvalifikacija.
Selektor Nenad Peruničić je ponosan na svoje izabranike posle velikog uspeha.

“Teško je govoriti o potrošnji nas na klupi, a ne igrača na terenu. Iskazaću veliko poštovanje Dejanu Milosavljevu, koji je povređen izašao na teren i bio među stativama. To je ono što smo gradili u prethodnom periodu u nacionalnom timu. Familija, porodica. Mislim da smo napravili ekipu momaka koji imaju veliku želju. Oni su otpisani pre sedam meseci, mislim prerano, ali to im je dalo snagu. Povrede, Milosavljeva, Marsenića pa i Vorkapića, uticale su na nas, ali su nas i podstakle da damo sve za nacionalni grb. Švajcarska nije imala pitisak, došla je kao selekcija koja je već obezbedila plasman, da je bilo obrnuto, mi bismo igrali opuštenije. Protiv ekipe koja ima takvog igrača kao što je Šmid, ne smete da dopustite mnogo grešaka, imali smo neke i protivnik je to iskoristio, te se vratio u meč. Mi nismo tim sa mnogo zvezda, mi smo tim. Verujem da ćemo biti bolji. Beskrajno sam ponosan na ovu ekipu”,rekao je Peruničić.

Golman Dejan Milosavljev je branio sa povredom mišića zadnje lože i izdržao je do kraja.

“Ovo je za nas bio težak meč. Bili smo potcenjeni, otpisani… Mogu da kažem da su ovi momci za mene najbolji i oni su to pokazali danas. Gradili smo rezultat, došli do “plus pet”, ali je velika želja dovela do nekih grešaka. Mislim da imamo mnogo potencijala da od ove reprezenacije u narednom periodu napravimo nešto, da unapredimo našu igru. Zahvaljujem se stručnom štabu što mi je pomogao, vratio me brzo na teren. Ponosan sam na ovo što smo uradili. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo što više nadogradimo igru. Ljudi treba da budu ponosni. Na kraju bih se zahvalio publici, dala nam je veliku podršku“,poručio je Milosavljev.