Rukomet

Okupili se rukometaši Srbije: Imamo želju da napredujemo

Danas su se okupili rukometaši Srbije povodom EHF nedelje u kojoj će odigrati dva kontrolna meča. U petak 25.oktobra sledi okršaj sa Austrijom u Gracu, a dva danas kasnije “orlovi” će igrati sa Slovenijom u Mariboru. Ujedno će ovo biti poslednje provere pred početak završnih priprema za Evropsko prvenstvo koje se od devet januara sledeće godineodržavati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Selektor Nenad Peruničić istakao je da je u ekipi dobra atmosfera, te naveo da ekipi fali ugiranost i da se nada da će i to doći u narednom periodu.

“Praktično posle četiri meseca smo na okupu. Ono što mi je bilo bitno jeste da dođu zdravi. Svi smo u njihovoj službi, jako mi je bitno da dolaze raspoloženi s obzirom na broj utakmica i opterećenje koje imaju u klubovima. Bitno mi je da ih rasteretimo i da ne vršimo dodatni pritisak, već da razmišljamo o stvarima koje želimo vezane za reprezentaciju. Za ovih godinu dana, nažalost, ni jednom nismo bili kompletni. Pušica se povredi u nedelju na kraju utakmice. Danas ćemo saznati kakva je povreda. Molimo Boga da ne bude nešto preozbiljno. Umesto njega tu je Darko Stevanović iz mađarskog Balatona. Jako bitno je da se oseća energija koju donose i želja da napredujemo. Fali nam uigranost, imamo manjak treninga, ali koristimo svaku priliku da razgovaramo o svemu i mimo treninga. To je jako bitno. Sinoć smo već gledali protivnike koji nas čekaju na EP, i tek ćemo gledati. Polako se uvodimo, ali bez potenciranja na stvarima koje bi u ovom trenutku mogle da budu suvišne”, rekao je Peruničić, a na pitanje o narednim utakmicama kao testu kandidata za EP 2020, dodao:

“Ovo su igrači koji su bili tu, neko više neko manje. Shodno situaciji i velikom broju malera, samo molim Boga da dođu zdravi. To mi je najbitnije. Prošle godine sam predugo držao veliki broj igrača na okupu pred takmičenje, ali je postojala nedoumica, jer je razlika izmešu njih jako mala. To se ove godine neće desiti. Igrači koji odu na turnir Zlatne lige u Francusku biće i učesnici EP. Želim i pripremne utakmice da igram protiv najboljih, to ću forsirati dok god sam u reprezentaciji. To je jedini pravi način da napredujemo i shodno protivniku vidimo šta nam još treba da dođemo do tog nivoa. Za nas će biti takmičarske, a ne prijateljske utakmice u Gracu i Mariboru. Više ćemo raditi na taktici i napadu, manje na odbrani. Fali uigranost, još neke stvari da popravimo, to je jedina promena, malo opuštenih treninga, jer im to svakako treba u ovom trenutku”, poručio je Peruničić.

Najbolji igrač Evrope u septembru, Bogdan Radivojević, istakao je zadovoljstvo novim viđanjem sa reprezentativnim drugovima…

“Srećni smo što smo ponovo na okupu. Svi smo upoznati sa načinom rada, ekipa se dobro poznaje. Svi smo spremni da damo sve od sebe da dostignemo nivo koji želimo, a to je da se borimo sa najboljim reprezentacijama. Radimo na tome, dosta ima taktike, dosta videa. Nadam se da ćemo što pre dođi do tog nivoa. Presrećni smo kada smo u reprezentaciji, to se da videti na terenu i van terena. Atmosfera je jako bitan deo ovog okupljanja. Pokazaćemo to na pripremnim utakmicama. Spremamo se za prvenstvo”, rekao je Radivojević.