Rukomet

Obradović objavio spisak igračica na startu kvalifikacija za EP

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović objavio je danas igračica na koje računa na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Srbija će prvo igrati protiv Švajcarske, 25. septembra u Kraljevu, a četiri dana kasnije izabranice Ljubomira Obradovića čeka meč protiv Slovačke. U grupi je još Rusija.

Na spisku Obradovića je 20 imena

golmani: Jovana Risović, Kristina Graovac, Katarina Tomašević;
leva krila: Sanja Radosavljević, Timea Milošević, Dijana Radojević;
pivoti: Dragana Cvijić, Sladjana Pop – Lazić, Jovana Milojević;
desna krila: Željka Nikolić, Ana Kojić; bekovi: Jovana Stoiljković, Marija Obradović, Sanja Vujović, Jelena Trifunović, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević, Dijana Števin.

Primetno je da među pozvanima nema naše najbolje igračice Andree Lekić, dok je kapiten Katarina Krpež – Šlezak trudna. Raduje povratak Sanje Vujović (Damjanović), koja se pre nekoliko meseci porodila.

Dve najbolje selekcije iz svake grupe izboriće plasman na takmičenje koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. decembra 2020. godine sfinalnim vikendom u Oslu. Okupljanje rukometašica zakazano je za nedelju u Beogradu u popodnevnim časovima kada će se krenuti put Kraljeva.