Rukomet

Nenadić: Dovedite pravog trenera i igraću za Srbiju

Rukometna reprezentacija Srbije još jednom je razočarala naciju lošom igrom i rezultatima.

Ovog puta su izabranici selektora Nenada Peruničića završili učešće na Evropskom prvenstvu u Gracu već u grupnoj fazi sa sva tri poraza.

Odavno nešto ne štima u srpskom rukomet i vreme je za korenite promene. Zvanično najbolji rukometaš Lige šampiona po izboru EHF, Petar Nenadić, se pre dve godine povukao iz reprezentacije zbog lošeg stanja u državnom timu, iako se nalazi u najboljim igračkim godinama.

“Svega sam se nagledao u dresu reprezentacije i svašta sam doživeo. Atmosfera je uvek bila dobra. Osim Vranješa i Hasanefendića, nismo imali stabilnog i pravog trenera. U godinama sam kad mogu mnogo, imam volju i želju, ali dajte ljudi – dovedite valjanog trenera i da svi počnemo nešto da radimo. Ovako više ne ide“, rekao Nenadić za „Žurnal“.

Od takmičenja do takmičenja ništa se ne menja na bolje.

“Katastrofa! Svaki januar ista priča, svake godine mi govorimo identične stvari i ništa ne pomaže. Nije ovo momenat da se iznosi prljav veš i padaju teške reči, iako je je ponovo naš najtrofejniji sport najružnija slika Srbije. Za petnaest godina smo samo dva puta prošli u drugi krug. Dosta je toga, stvarno. Taj rezultat u Gracu je slika i prilika našeg rukometa, koji poslednjih dvadeset godina ne funkcioniše. Vode ga pogrešni, nema sistem, plan, cilj”, smatra Nenadić.

Jedino rešenje da cela vodeća rukometna garnitura napusti funkcije.

“Hoće li neko konačno preuzeti odgovornost za propast srpskog rukometa? Ovo više nema smisla. Svi vozovi su odavno prošli, mi više nemamo ništa, dotakli smo dno odavno, sad grcamo u mulju. Neka svi preuzmu odgovornost i neka odu, to je jedino rešenje, pa da počnemo ispočetka”, zaključio je Nenadić.