Rukomet

Malo i dobrih vesti za "Orlove" sa EP

Nakon ubedljivog poraza od Hrvatske na početku Evropskog prvenstva (EP), naš nacionalni tim je imao i peh da se povredio i Marko Vujin koji je prema prvim informacijama trebalo da bude bez šanse da zaigra do kraja šampionata.

Međutim, lekar nacionalnog tima, Slobodan Džudović, je objasnio detalje povrede i potvrdio da stručni štab još uvek računa na iskusnog rukometaša.

“Marko se povredio na utakmici sa Hrvatskom. Oseća bolove u zatkolenoj jami odrazne noge. Klinički je izgledalo da se radi o Bekerovoj cisti, koja je palpatorno bolno osetljiva i koja je već tretirana u Nemačkoj od strane klupskih lekara posle čega je odigrao i dve utakmice. Danas smo išli na konsultativni pregled i ultrazvuk kolega ortopeda na Poljudu. Oni su ultrazvučnim pregledom dokazali postojanje dve ciste od kojih je jedna sanirana, a druga delimično ispunjena. Nisu primećene druge povrede mekih tkiva. Krenuli smo sa intenzivnim fizikalnim tretmanom i nadamo se da ćemo povredu brzo sanirati. Na Marka i dalje računamo”, rekao je Džudović, a prenosi sajt Rukometnog saveza Srbije.

Sledeću utakmicu na prvenstvu Evrope Srbija će igrati sutra od 18:15 protiv Švedske.