Rukomet

Lavko i Pop Lazić: Nadamo se podršci sa tribina protiv Švajcarske

Seniorska ženska rukometna reprezentacija Srbije igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. u Kraljevu protiv Švajcarske, a ulaz će za navijače biti besplatan uz preuzetu ulaznicu.

Ulazak će za sve navijače biti besplatan uz preuzetu ulaznicu, koja se dobija samo elektronskim putem, slanjem mejla na rkmetalac@gmail.com. Uz jedan matični broj moguće je dobiti četiri ulaznice. Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni hale uz ličnu kartu, a srpska reprezentativka Jelana Lavko očekuje podršku publike.

“Navikle smo se na Kraljevo, godinama smo već tamo. Domaća publika, dobro poznajemo teren. Nadamo se da će ljudi doći da nas bodre i budu naš osmi igrač. Nećemo ulaziti u utakmicu lako i opušteno, bez obzira ko je protivnik. Ne želimo da nam se to obije o glavu. Znamo zašto smo tu, šta treba da uradimo. Posle duže vremena smo zajedno, ove dve utakmice će nam poslužiti i kao priprema pred Svetsko prvenstvo koje počinje 29. novembra. Bitna su nam četiri boda, jer imamo Rusiju u martu. Nadamo se, kako kaže selektir, da ćemo i tada osvojiti bodove”, rekala je Lavko za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Njena saigračica iz reprezetnacije Slađana Pop Lazić takođe ima slično razmišljanje.

“Pristup mora biti kao da igramo protiv dve najbolje svetske ekipe. Ne potcenjujemo nikoga, ali znamo da smo kvalitetniji. Ne bi trebalo da imamo problema, ali imamo rspekt. Švajcarska je mlada ekipa, bore se, znaju da nemaju šta da izgube. Biće dobra utakmica”, rekala Pop Lazić.

Utakmica prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Srbija – Švajcarska se igra sutra u hali u Ribnici od 18 sati u Kraljevu.

Foto: Youtube Printscreen/