Rukomet

Ilić: Moramo koristiti svaku priliku da se uigramo što bolje

Seniorska rukometna reprezentacija Srbije u muškoj konkurenciji je otputovala je u Maribor, koji će narednih par dana biti baza pred utakmicu protiv Austrije i Slovenije.

Posle nekoliko treninga uSportskom centru (SC) “Kovilovo” i zvaničnog fotografisanja za potrebe kampanje “vreme je za rukomet” i nastupajućeg Evropskog prvenstva 2020, “Orlovi” će na dva kontrolna meča igrati protiv jednog od domaćina Evropskog prvenstva (EP) 2020 u gradu gde će i igrati preliminarnu fazu januara naredne godine.

Levo krilo nacionalnog tima Srbije Vanja Ilić (26) je objasnio kakao trebaju da igraju “Orlovi”.

“Moramo koristiti svaku priliku da se uigramo što bolje. Nažalost, ni ovog puta nismo kompletni, ali i to moramo ostaviti po strani. Ovo će biti šansa da već sada krenemo da pripremamo stvari za Evropsko prvenstvo. I ovo će biti jedna prilika da vidimo gde smo u ovom trenutku”, rekao je Ilić za sajt Rukometni saveza Srbije .

“Orlovi igraju utakmicu protiv Austrije u Gracu  u petak od 19:30, a zatim u Mariboru protiv reprezentacije Slovenije u nedelju od 17 časova.

Reprezentacija Srbije takmičiće se na EP 2020 u grupi protiv selekcija Crne Gore, Belorusije i Hrvatske. Naredno EP biće i prvo u istoriji na kome igrati 24 reprezentacije u šest grupa, a po dve najbolje iz svake formiraće dve grupe glavne faze (TOP 12).

Foto: Youtube Printscreen/SEHA Gazprom League