Rukomet

Đurković: Odluka EHF-a je na štetu svih

elnici EHF-a danas su doneli odluku da se ne igraju baraž mečevi za plasman na Svetsko prvenstvo, već će na planetarnu smotru ići bolje rangirana selekcija, u ovom slučaju Slovenija, dok je Srbija ostala bez prilike da se šampionatu sveta.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković oglasio se povodom poslednje odluke EHF.Glasovima članova Izvršnog odbora EHF, među kojima je Đurković, odlučeno je da se ne igraju utakmice baraža za SP u junu.

“Odluka je preuranjena, sportsko rešenje mora da ima prednost u odnosu na administrativno-birokratska i ‘zeleni sto’. Sve reprezentacije koje su morale da igraju plej-of, a izgubile su, su oštećene. Teško da može bilo šta da se učini, ali moramo da probamo. Uz nas tu su oštećeni Makedonija, Rusija, Poljska… Odluka je doneta zbog problema sa kalendarom i svih dešavanja oko koronavirusa, zabrana okupljanja. Sve razumem, ali ne i takvu odluku”, rekao je Đurković za “B92”.

Đurković je bio među desetak članova Izvršnog odbora EHF, kao predsednik takmičarske komisije, ali je nadglasan.

“Takmičarska komisija je predlagala sportsko rešenje, ali je većina odlučila. Teška odluka je doneta, moralo je drugačije da se razmišlja. Takve odluke idu na štetu svih”, kazao je Đurković