Rukomet

Cvetković: Igrali smo dobro 20 minuta, ali problem su bili naši golmani; Červar: Ovo je samo jedna pobeda, nema euforije

Rukometno Evropsko prvenstvo nije dobro počelo za reprezentaciju Srbije koja je već na startu pretrpela ubedljiv poraz od domaćina Hrvatske (32:22).

Selektor Srbije Jovica Cvetković istakao je da naši golmani nisu bili na potrebnom nivou, ali da vremena za tugovanje nema.

„Čestitam Hrvatskoj na pobedi, publici, ali i mojoj ekipi na angažovanju. Pokušali smo da pariramo Hrvatskoj, bilo je dobro nekih 20 minuta, odigrali smo korektno, ali imali smo problem jer su naši golmani imali malo odbrana. Znamo koliko su golmani bitni u rukometu, ali oni su mladi, sve je to rukomet… Moramo da se okrenemo dalje”, rekao je Cvetković na konferenciji za medije u Splitu.

 

Ovaj ubedljiv poraz mogao bi negativno da utiče na nastavak takmičenja, ali selektor ne misli tako.

„Pripremili smo se i svakav rezultat, pobeda ili poraz ne smeju da nas odvedu u negativu. Izgubili smo, naravno da je lepše pobeđivati, ali prihvatamo poraz i moramo da ga zaboravimo. Igrači nemaju razlog da menjaju raspoloženje, okrećemo se narednom meču, poručio je Cvetković.

 

Naš reprezentativac, Nemanja Zelenović, istakao je da je Hrvatska zasluženo slavila.

„Hrvatska je bila odlična, prvih 25 minuta mi smo im dobro parirali, a posle nismo pružili igru kakva se od nas očekuje. Imamo kvalitet i verujem da ćemo biti bolji u narednom meču”, rekao je Zelenović.

 

Selektor Hrvatske Lino Červar neželi efuforiju zbog startnog trijumfa.

„Čestitam mojim igračima na dobroj utakmici. Moram da pohvalim publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske… Protivnik je pružio dobru igru i bila je lepa predstava. Ovo je samo jedna pobeda, ništa više, samo jedan ka mnogim stepenicama. Ne smemo da upadnemo u euforiju, već da budemo smireni”, rekao je Červar.