Ostali sportovi

Zdelar osvojio srebro na EP za juniore i mlađe seniore, Dostanić i Relić nove šampionke Evrope

Bojan Zdelar osvojio je još jednu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u češkim Račicama. Srpski kajakaš je u jednosedu na 500 metara osvojio srebrnu medalju, pošto je stazu izveslao za 1:37.933, i kroz cilj je prošao sa samo 34 stotinke zaostatka za pobednikom trke Jakubom Zavrelom iz Češke. Bronzana medalja pripala je Jonu Voldu iz Norveške (1:38.785).

“Izveslao sam još jednu dobru trku, i iako nije zlato ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam svoj trenutni maksimum i to je bilo dovoljno za srebro. Konkurencija je izuzetno jaka, a momak koji je pobedio je bio i svetski rekorder u seniorskoj konkurenciji, tako da sam zadovoljan što sam došao do još jedne medalje u ovakvoj konkurenciji”, rekao je Zdelar, a prenosi sajt Kajakaškog saveza Srbije.

Prošle godine na Evropskom prvenstvu u italijanskom Auroncu di Kadore, Bojan je osvojio srebrnu medalju u istoj disciplini, ali u kategoriji juniora.

“Ovo mi je prva godina u mlađeseniorskoj konkurenciji, i mislim da sam jako dobro krenuo. Ovo mi je najbolje Evropsko prvenstvo do sada i odlazim kući sa velikim pozitivnim iskustvom i spremaću se za neka sledeća takmičenja”, istakao je osvajač dve medalje u Račicama.

Marija Dostanić i Biljana Relić nove su šampionke Evrope u kajaku dvosedu na 500 metara u konkurenciji seniorki do 23 godine! Dostanić i Relić u Račicama su do zlatne medalje stigle odličnom vožnjom tokom cele deonice, a naročito u samom finišu trke koju su izveslale za 1:45.508. Ovo je treća medalja za Srbiju u Račicama.

“Trka je bila jaka i odlično smo izveslale. Jako sam zadovoljna kako smo finiširale trku i mislim da nam je to i donelo zlatnu medalju. Veoma sam ponosna i na moju partnerku, Biljanu Relić, i presrećna sam što smo uzele zlato – rekla je Dostanić, a prenosi sajt Kajakaškog saveza Srbije.

Osvajanjem zlata u Račicama Dostanićeva i Relićeva su tituli juniorskih šampionki Starog kontinenta iz 2016. godine dodale i zlato u konkurenciji mlađih seniorki.

“Odličan je osećaj s obzirom da sam sa Biljom uzela i kao juniorka zlatnu medalju i što smo sada uspele da ponovimo taj rezultat u mlađim seniorkama i nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti da osvajamo zlato”,jasna je Dostanićeva.

Srebro je pripalo posadi Mađarske Biben i Bako (1:45.532), dok su se bronzom okitile Ruskinje Dolgova i Odincova (1:46.798). Mariji Dostanić prethodno je medalja u jednosedu na 500 metara izmakla za 34 stotinke, s obzirom da je kroz cilj prošla kao četvrta.
„Bila sam jako tužna, ali uspela sam da se koncentrišem na dvosed i dobro smo se pokazale“, zadovoljna je Dostanićeva.