Ostali sportovi

Vaterpolo klub Zvezda jači u nastavku sezone

Vaterpolisti Crvene zvezde najavili su osvajanjem Kupa Srbije da će se ove sezone umešati u borbu za preostale trofeje.
Čelnici klluba vredno rade na ojačavanju igračkog kadra kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi. Zanimljivo je je da je novi igrač crveno – belih Jusuke Šimicu (32). Po malo iznenađujuća vet uzimajući u obzir da Japanci nisu poznati kao dobri vaterpolisti.

Šimicu u biografiji ima učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, bronzanu medalju 2010. i srebrnu 2014. na Azijskim igrama, dvaput je bio učesnik svetskih prvenstava (Budimpešta 2017, Guangdžo 2019), jednom Svetskog kupa (Berlin 2018), a već je bio u Beogradu, pošto je 2019. dolazio sa Japancima na završni turnir Svetske lige.
Šimicu je u Evropi nekoliko sezona bio član mađarskog Honveda, a kako piše “Sportskog žurnala”, ideja je da Japanac bude alternativa prvom centru Milošu Vukićeviću.

Pored toga očekuje se da će po treći put u karijeri za Zvezdu zaigrati Nikola Rađen. Proslavljeni srpski reprezentativac, trenutno pod ugovorom sa AEK-om, želi da se vrati u Srbiju, a “Žurnal”dodaje da pregovori teku u povoljnom smeru i da će Rađen potpisati ugovor onog trenutka kad Zvezda uplati Grcima novac na ime obeštećenja.

Rađen je tokom karijere igrao za Vojvodinu, Partizan, Olimpijakos, Oradeu, Dinamo iz Moskve. Sa reprezentacijmom je osvojio 17 medalja na najvećim takmičenjima.