Ostali sportovi

Vaterpolisti otputovali na pripreme za SP u Japan

Vaterpolo reprezentacija Srbije je, nakon što je osvajanjem Svetske lige ostvarila plasman na Olimpijske igre, otputovala na sedmodnevne pripreme za Svetsko prvenstvo (SP) u Japan, gde će gde će u narednim danima trenirati sa najboljim timom zemlje Izlazećeg sunca pred prvi meč na šampionatu svet koji igra protiv Crnoe Gore igrati tek 15. jula.

Dejan Savić i 13 prvotimaca koje je juče saopštio su dakle otputovali na pripreme u Japan, a selektor uobičajenim dosetkama pravi atmosferu, jer želi da njegov tim bez straha dočeka veliko tkamičenje i podseća i na druženje dan ranije kada su stariji reprezentativci, koji su sada na odmoru, došli da podrže novu ekipu.

“To je ta atmosfera koju negujemo, pravi gest. Nisu morali da dođu i podrže naše momke, ali su osetili trenutak. Volim taj tim, taj duh i te prijatelje koji su uvek sa nama”, rekao je Savić.

Kapiten “Delfina” Miloš Ćuk ističe značaj priprema.

“Dobro će nam doći taj rad. Bićemo sedam dana u Japanu, a onda se selimo u južnokorejski Kvandžu. Mlada smo ekipa, ali to ne znači da nemamo ambicije. Srbija uvek igra isto, videćemo do kog plasmana će nas to dovesti ovog puta”, rekao je Ćuk.

Najmlađi Jakšić i Drašović su zaduženi za dodatnu opremu.

“Najvažnije je da sam se odmorio. Bila je naporna sezona. Znam da će selektor sada da pojača tempo. Verujem da ćemo dostojno da predstavljamo Srbiju”, rekao je Jakšić.

Posle braće Pijetlović, ponovo će na jednom takmičenju u našem nacionalnom timu će igrati braća, ovoga puta Strahinja i Viktor Rašović s time što je stariji Strahinja je debitant, a Viktor već ima iskustvo sa SP u Budimpešti od pre dve godine.

“Mnogi pričaju da nemamo nikakav imperativ i da smo svoj cilj za ovu godinu ostvarili. Međutim, svi imamo svoj, unutrašnji pritisak i potrebno je da se sa njim izborimo”, istakao je Strahinja Rašović.

vaterpolisti Srbije će na putu 26 dana, tokom kojeg će preći gotovo 25.000 kilometara i boraviti u tri države i pet gradova, koje se završava dolaskom na SP u vaterpolu koje održava u Južnoj Koreji.

Foto: Youtube Printscreen/