Ostali sportovi

Vaterpolisti Crvene zvezde stigli u Beograd uznemireni zbog napada u Splitu

Vaterpolisti Crvene zvezde rano jutros vratili su se iz Splita za Beograd.

Direktor Igor Milojević izjavio je da su igrači doputovali u srpsku prestonicu rano jutris oko 6:00h i da su psihički uznemireni nakon jučerašnjeg napada u Splitu.

On je u izjavi za “RTS” istakao da su igrači imali sreću da sačuvaju živu glavu i ponovio da u trenutku napada nisu nikoga provocirali i da su obeležja kluba bila ispod jakni.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić, sinoć je odžao konferenciju za novinare zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

“Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obeležjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obeležja Crvene zvezde. Usledio je neprijatni razgovor sa konobarom, posle čega su igrači hteli da pređu u drugi kafić”, rekao je Jelenić, a preneo “RTS”.

Selekciji Srbije već u martu očekuje gostovanje u Sisku u okviru Evropa Kupa, a Jelenić je najavio naredne poteze Saveza na čijem je čelu.

“Reprezentacija Srbije u martu igra utakmicu Evropa kupa protiv Hrvatske u Sisku, a Savez će tražiti pojačane mere obezbeđenja posle incidenta u Splitu”, poručio je Jelenić.

Foto: Youtube Printscreen/Al Jazeera Balkans