Ostali sportovi

Vasić: Bićemo konkurenti za medalju na Olimpijskim igrama (FOTO)

Srpski reprezentativac u veslanju Miloš Vasić, je posle izborene norme za Olimpijske igre (OI) u Tokiju zajedno sa Martinom Mačkovićem u dvojcu, nakon pobede u B finalu na Svetskom prvenstvu u Austriji rezultatom 6.33,91 i pošto su takmičenje u Otenshajmu završili na ukupno sedmom mestu, rekao da je ovim rezultatom ostvaren cilj koji je planiran za ovu godinu.

“Juče smo završili Svetsko prvenstvo i ispunili smo prvi cilj koji je bio planiran za ovu godinu, a to je norma za Olimpijske igre u Tokiju. Konkurencija je bila paklena, najjača u dvojcu ikada po svim parametrima. Borba za prvih 10 mesta bila je u dve sekunde”, rekao je Vasić Tanjugu i istakao da je generalno zadovoljan takmičenjem na SP, a da je razlog lošeg rezultata u A finalu došao kao posledica nedovoljnog broja trka ovog dvojca:

“Imali smo dosta dobre nastupe i trke, ali mislim da smo nešto lošiju trku imali za plasman u A finale. Razlog toga je što smo svega četiri meseca u ovom sastavu. Sigurno je da nam treba više trke. Dobro je da smo pokazali ozbiljnu brzinu i uspeli da ipak pobedimo u jučerašnjoj trci, da izborimo normu i pokažemo još jednom da ćemo biti, ako Bog da zdravlja i dobrog rada, sigurno konkurenti za medalju u Tokiju”, rekao je Vasić.

Veslač iz Malog Zvornika je debitantovao na takmičenjima na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu, a četiri godine kasnije, je bio u timu Srbije i u Rio de Žaneiru.

“Drago nam je da smo povećali broj srpskog tima za Tokio. Ovo je moja treća olimpijska norma za redom, a drago mi je da je Martin uspeo već u prvoj sezoni da ispuni svoj cilj i plasman na Igre, što je san svakog sportiste”, zaključio je Vasić.

Vasić se takmiči zajedno sa Martinom Mačkovićem koji je takođe zadovoljan rezultatom.

“Nismo bili dobri juče (polufinale), ali smo ostvarili krajnji cilj. Biće to moje prve olimpijske igre. To je neverovatno!

Foto: Youtube Printscreen/