Ostali sportovi

Tijana Bogdanović osvojila bronzu na Ekstra Evropskom prvenstvu

Tijana Bogdanović (do 53 kg) nas je opet obradovala vrhunskim rezultatom na međunarodnoj sportskoj sceni. Srpska trofejna tekvondistkinja je na Ekstra Evropskom prvenstvu u Bariju – takmičenju G4 ranga, osvojila bronzano odličje. Prestižno takmičenje u Italiji na kome učestvuje elita tekvondo sporta, okupilo je 213 učesnika ( 114 seniora i 99 seniorki) iz 45 evropskih država.

Za Bogdanovićevu bronza osvojena u Bariju je druga medalja u poslednjih sedam dana, jer je na Gran priju u Sofiji osvojila takođe bronzano odličje. Na putu do pobedničkog postolja Tijana Bogdanović bila je bolja od Ane Taslak iz Hrvatske 23 :11. U četvrtfinalnom duelu srpska reprezentativka bila je bolja od Italijanke Sare Al Halvani 23 :11. Na žalost u polufinalnoj borbi umor je učinio svoje i Tijana Bogdanović je poražena od Ruskinje Tatjane Kudašove 30 :22.

“Zadovoljna sam što osvajam medalje u kontinuitetu –rekla je Tijana Bogdanović trofejna srpska tekvondistkinja, reprezentativka TAS – Olimpijske igre se bliže i ostao nam je još jedan i najvažniji turnir Gran pri finale gde ću dati sve od sebe. Žao mi je što nisam uspela da dodjem do medalje na Vojnim igrama, bilo je dosta turnira i umor me je stigao, ali sada se radujem ovoj medalji i daljim pripremama za Gran pri finale”, rekla je Bogdanović za sajt Saveza.

Osvajanjem bronzane medalje Tijana Bogdanović je osvojila vredne bodove za odlazak u Tokio

“Još jedna bronza u nizu za Tijanu. Novih 14.4 poena i još korak bliže kao Tokiju. Ostaje finalni Gran pri i sve ćemo znati. Sada su šanse da ode u Tokijo 70%”, rekao je Dragan Jović sportski direktor i prvi trener TAS.

Trofejni srpski strateg prokomentarisao je u i učinak Vanje Stanković i Dmitrija Nagajeva na Ekstra Evropskom prvenstvu u Bariju.

“Vanja je bila jako blizu pobede u četvrtfinalu. Njena protivciva Elizaveta je novo ime tekvondoa i veliki potencijal. Osvojila je GP u Rimu i posao nije bio lak. Ali i pored poraza vidi se Vanjin napredak. Pauza zbog povrede joj je presekla pripreme i iskren da budem zadovoljan sam, za koliko je vremena uhvatila proključak. Finese su odlučivale. Dimitri se u prejakoj konkurenciji dobro pokazao ali ga je umor sprečio da pobedi Belgijanca Murata. Nagajev je imao četiri nedelje takmičenja u nizu i sve ima svoju cenu”, istakao je Dragan Jović.

Sutra na tatami izlaze Aleksandra Radmilović, Nikola Vučković i Damir Fejzić

“Siguran sam da će dati najbolje od sebe ,a na nama je da ih podržimo i pratimo”, poručio je Jović.

Ekstra Evropsko prvenstvo –takmičenje G4 ranga održava svake četiri godine u cilju da obezbede dovoljno bodova za plasman za Olimpijske igre. Prethodne Igre održane su u Azerbejdžanu 2015 a sasvim sigurno od učesnika G4 turnira u Bariju očekuje se da predstavljaju evropski tekvondo na Igrama u Tokiju 2020.