Ostali sportovi

Stoh se izjednačio sa Hanavaldom (FOTO+VIDEO)

Takmičenjem u Bišofshofenu, večeras je okončana ovosezonska Novogodišnja turneja “Četiri skakaonice”, na kojoj je ubedljivo trijumfovao Poljak Kamil Stoh koji je pobedio na sve četiri skakaonice.

Nakon što je bio najbolji na skakonicama u Oberstdorfu, Garmiš-Partenkirhenu i Insbruku, Stoh je na impresivan način završio takmičenje “Četiri skakaonice”, pobedom i Bišofshofenu i postao tek drugi takmičar u istoriji ovog takmičenja koji je do ukupnog trijumfa došao pobedama na sva četiri takmičenja.

Stoh je takođe i prošle godine u ovo vreme bio najbolji u Bišofshofenu, što znači da mu je ovo peta uzastopna pobeda na “Četiri skakaonice”.

Poljak skakač se izjednačio sa Nemacom Svenom Hanavaldom, koji je takođe trijumfovao na najprestžnijem takmičenju u ski skokovaima u sezoni 2001/2002 kada je pobedio na sve četiri skakaonice, da bi zatim u sezoni 2002/2003 pobedio i u Obertsdorfu za peti uzastopni trijumf.

Ukoliko sledeće sezone u Obertsdorfu trijumfuje Stoh će nastaviti sjanu seriju kojom će nadmaši i Hanevalda.

Poljak trijumfovao skokovima od 132.5 i 137 metara, ispred drugog Norvežanina Andersa Fanemela skokovima 130 i 139 metara, a treći je bio Nemac Andreas Velinger, koji je skočio 129 i 139.5 metara.

Stoh je takođe i prošle sezone bio pobednik turneje ”Četiri skakaonice”, iako je tada trijumfovao samo na u Bišofshofenu.

Foto: Twitter Pirntscreen/