Ostali sportovi

Stoh na korak od Hanavalda (FOTO+VIDEO)

Posle pobeda u Oberstdorfu i Garmišpartenkirhenu, poljski skakač Kamil Stoh je trijumfovao je i na trećem takmičenju Novogodišnje turneje “Četiri skakaonice”, pošto je bio najbolji i u Insbruku skokovima od 130 i 128,5 metara gde je osvojio 270,1 bod i ostavio je iza sebe Norvežanina Danijela Andre Tandea (129,5 i 125 metara) i Nemca Andreas Velingera (133 i 126 metara), ali uz pomoć vetra.

Ukoliko pobedi i za dva dana u Bišofshofenu Poljak će ponoviti uspeh Svena Hanavalda, koji je 2001. godine pobedio na sve četiri skakaonice i Nemac je do sada jedini skakač u istoriji koji je načinio taj podvig.

Vodeći u generalnom plasmanu Svetskog Kupa Ričard Frajtag je pao u prvoj seriji i izgubio sve šanse za visok plasman, a Stoh ubedljivo vodi na turneji sa 65,5 bodova više od Velingera.

Dvostruki olimpijski šampion je prvi skakač od legendarnog Janea Ahonena koji je ostvario trijumf na prve tri skakaonice, a Finac koji je petostruki pobednik turneje “Četiri skakaonice” je u Bišofshofenu 2005. bio drugi iza Martina Helvarta i nije uspeo da dostigne Hanavalda.


Foto: Twitter Printscreen/