Ostali sportovi

Savić: Ovaj tim predstavlja budućnost našeg vaterpola (FOTO)

Vaterpolo reprezentacija Srbije se priprema za početak Svetskog prvenstva i prevazilazi problem vremenske razlike s kojim su suočene sve selekcije koje se takmiče, a koje nisu sa azijskog kontinenta, a kako se navodi na sajtu sparina, vlaga, oblačnost i kiša ne smetaju u pripremama za početak najvećeg takmičenja, ali početak prvog meča nije uobičajen, pošto se igra od 8:30 ujutru po lokalnom vremenu,

Kapiten “Delfina” Miloš Ćuk je prokonterarisao pomenutu činjenicu da su uslovi isti i za naš nacionalni tim i za rivale.

“Kako njima tako i nama”, rekao je Ćuk.

Prvi rivali Srbije reprezentacija Crne Gore i “Delfini” su u subotu imale termine za trening u vremenu odigravanju utakmica, odnosno pre podne u osam, a posle podne u 16 časova. Međutim, iako je od 25 mečeva Srbija je pobedila u 17, a Crna Gora u sedam, uz jednu nerešenu utakmicu, ovoga puta naš nacionalni tim nije favorit, zbog podmlađenog tima, a reprezetnativac Dušan Mandić je naglasio da je njagov klupski saigrač iz Pro Reka Aleksandar Ivović upozoravao svoje saigrače iz reprezetnacije na kvalitet Srbije.

“Videćemo… Normalno se osećamo, ne razmišljamo o pratećim stvarima. Nismo prvi put favoriti ali to može da bude za nas rasterećenje a za njih pritisak. Bitno je da ni jednog trenutka ne pomislimo da je meč gotovo, mora da se igra do kraja. Motivisani smo, kvalitet nije sporan”, rekao je Mandić.

Selektor Dejan Savić je u nedelju dobio jedan termin za trening, kao i svi ostali i ona je objasnio da je analizirao rivale i da ne želi da igrače opterećuje nekim velikim pričama.

“Oni su reprezentativci Srbije, predstavljaju budućnost našeg vaterpola i oni će to ostati bez obzira šta uradili na ovom takmičenju”, rekao je Savić.

“Bazen u Nambu univerzitetu izgleda zaista svetski. Podseća na onaj u Kazanju ali ima pokrivene tribine na sve četiri strane sa kapacitetom od 4,630 mesta. Odmah pored njega je pomoćni za zagrevanje a kažu da je prava atrakcija bazen u kojem će se održati plivačka takmičenja.

Organizaciono se čini da se domaćih uhodao. Sve funkcioniše, ljubaznost, želja da se pomogne su prisutni na svakom koraku”, navodi se na sajtu VSS, a uslove je pohvalio i selektor Srbije.

“Zaista je okej, mada su nam Japanci što se tiče dočeka, ponašanja zadali domaći zadatak. Olakšali su nam zaista velike napore koje smo imali na treninzima. Sada se osvežavamo, vraćamo u život. Znako kakva je Crna Gora, odlična ekipa sa nekoliko vrsnih pojedinaca koji prave razliku poput Ivovića, Janovića i golmana Lazovića. Znamo kako da se postavimo. Ima nas dosta debitanata i veći motiv od predstavljanja Srbije na Svetskom prvenstvu nije potreban”, rekao je Svaić.

Svetsko prvenstvo će se igrati po novim pravilima a zanimljivo je da na tehničkom sastanku o njima nije bilo reči. Biće dozvoljena analiza sporne situacije na video snimku ali je utisak da toga u praksi neće biti mnogo.

Srbija takmičenje počinje mečom protiv Crne Gore u ponedeljak od 1:30 po srednjeevropskom vremenu.

Foto: Youtube Printscreen/