Ostali sportovi

Savić odredio tim za pripreme za SP

Svetsko prvenstvo u vaterpolu održaće se u korejskom Gvangdžou od 12. do 28. jula, a Srbija će igrati u grupi sa domaćinom Južnom Korejom, Crnom Gorom i Grčkom.

Selektor nacionalnog tima Dejan Savić je odredio 13 igrača koji će u japanskom gradu Kašivazaki igrati na sedmodnevnim pripremama, a tim će činiti sledeći igrači:

Dimitrije Rističević (Novi Beograd, 11.april), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Djordje Lazić (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau), Ognjen Stojanović (Miškolc) i Lazar Dobožanov (Radnički).

“Imaćemo dobre pripreme u Japanu, odigraćemo i dve utakmice sa Kašivazakijem, prvakom ove zemlje. Ispunili smo glavni cilj u sezoni, neminovno je bilo da se pojedini igrače oporave, osveže, napune baterije a da mladji dobiju priliku da se pokažu. To je okosnica tima za Igre 2024 mada su i kandidati za Tokio. Nismo opušteni mada nemamo imperativ kao ranijih godina. Predstavljamo Srbiju i znamo šta to znači”, rekao je Savić za sajt VSS.

Foto: Youtube Printscreen/