Ostali sportovi

Savić odredio tim za početak Svetske lige (FOTO)

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je igrače koji će 12.novembra u Den Hagu igrati protiv Holandije u prvom kolu ovogodišnje Svetske lige, a posle pet godina u reprezentaciji je ponovo Stefan Živojinović koji je poslednji put branio na Svetskom kupu u Almatiju 2014.

Spisak selektora Savića čine sledeći igrači:
Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

“Ponovo smo u sastavu sa najiskusnijim igračima koji su posle osvojene Svetske lige i vize za Olimpijske igre dobili slobodno leto. Istina Mandić, Dedović, Ćuk, Ranđelović, Vico i Jakšić su igrali na Svetskom prvenstvu. Svetska liga je samo jedna od provera forme, prilika da se okupimo. Što se tiče Živojinovića mogu da kažem da je jedan sa šireg spiska reprezentativaca. Imao je dovru sezonu, sada igra za kvalitetan sastav kakav je Olimpijakos i računamo na njega”, rekao je Savić.

Reprezentacija će se okupiti u Holandiji 11. novembra. Treći tim koji igra u ovoj grupi je Hrvatska. Ove godine se igra jednokružno. Srbija je domaćin Hrvatskoj 29.decembra a Hrvatska Holandiji u februaru.

Foto: Youtube Printscreen/