Ostali sportovi

Savić istakao jasan cilj pred Finalni turnir Svetske lige, za koji je sve spremno

Vaterpolo savez Srbije (VSS) se uveliko priprema za Finalni turnir Svetske lige koji će se oržati u Beogradu, a selektor “Delfina” Dejan Savić koji su počeli sa pripremama 29. maja, je istakao cilj našeg nacionalnog tima, koja je najuspešnija selekcija, jer je čak 11 puta osvajala ovo takmičenje.

“Naš cilj na finalnom turniru Svetske lige je jasan, a to je osvajanje prvog mesta i plasman na Olimpijske igre. Pojačali smo intezitet rada poslednjih dana. Treniramo dva puta dnevno, a reprezentacija će biti kompletna od 12. juna kada će nam se priključiti i igrači koji učestvuju u završnici klupske Lige šampiona. U ponedeljak putujemo u Bečej gde ćemo odigrati prijateljsku utakmicu sa Francuskom, a već u utorak nam dolazi selekcija Australije sa kojom ćemo imati četiri trening meča”, rekao je Savić i istakao da u sportu kao i u životu utakmice dobija dobar tim, a medalje se osvajaju uz pravu podršku:

“Moram da naglasim da kompanija UNIQA za nas nije samo sponzor, već igrač više i važan deo ekipe. Vaterpolo reprezentacija i reprezentativci, već godinama unazad uzdaju se u podršku UNIQA osiguranja, koja je za nas bila odskočna daska za brojna odličja koje smo osvojili od početka saradnje. Zbog toga mi je posebno drago što ostajemo u istom sastavu u susret najvažnijem takmičenju koje nas očekuje sledeće godine u Japanu”, naglasio je Savić.

 

Reprezentativac Milan Aleksić je napomenuo da je nacionalani tim fokusiran na rezultat koji su odredili.

“Maksimalno smo posvećeni pripremama za Finalni tunrir Svetske lige. Ove sedmice su treninzi prilično naporni, jer se dosta radi na fizičkoj spremi. Ambicije su nam kao i uvek najviše pogotovo jer igramo u Beogradu pred našom publikom. Cilj nam je prvo mesto i to ne krijemo. Za to će nam biti potrebna i podrška sa tribina, ali ne smunjam da će navijači u hramu vaterpola na Tašu napraviti sjajnu atmosferu”, naveo je Aleksić.

 

Čelnici srpske kuće vaterpola su sa UNIQA osiguranjem potpisali novi dvogodišnji ugovor, kojim će biti osiguran i završni tunrir Svetske lige. Takođe, posle pet godina uspešne saradnje UNIQA će zaključno sa Olimpijskim igrama u Tokiju biti zvanično osiguranje našeg vaterpolo tima, što je istakao i generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Nemanja Marijan.

“Najveći oslonac u organizaciji jednog vrlo zahtevnog takmičenja kao što je Finalni turnir Svetske lige je upravo UNIQA osiguranje, kazao je Marijan i dodao:

“Ova kompanija godinama unazad podržava i učestvuje u našim događajima. Dragoceno je što delimo istu viziju i želju da Vaterpolo savez Srbije i u budućnosti bude organizatori velikih događaja, a sve sa ciljem dodatne popularizacije vaterpola. Nedavno smo imali kontrolu predstavnika FINA i oni su veoma zadovoljni onim što je do sada urađeno. Montažne tribine postavljaće se od 10. juna, a i prodaja ulaznica ide veoma dobro. Zato mi preostaje samo da uduhu našeg slogana pozovem publiku da dođe Na tribine za delfine”, konstatovao prvi operativac VSS.

 

Direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacine UNIQA osiguranja Sonja Marić istakla je veliko zadovoljstvo činjenicom da će ova komapnija biti uz naš najtrofejniji sport i u naredne dve godine.

“Na predstojećem Finalnom turniru Svetske lige, koji ima izuzetan takmičarski značaj, nastojaćemo da našim vaterpolistima, kao i godinama unazad, osiguramo najbolji vetar u leđa. Osim što ćemo se pobrinuti za bezbednost svih učesnika, pozvaćemo publiku da pod sloganom Srbija za delfine navija, umesto pred televizorima svoje heroje bodri uživo na Tašmajdanu. Uvereni smo da će im se vaterpolisti, kao i svaki put do sad, odužiti najsjajnijim odličjem i direktnim plasmanom u Tokio”, zaključila je Marić.

 

Reprezentacija Srbije na završnom tuniru Svetske lige koji se od 18. do 23. juna oržava na otvorenom bazenu Sportskog centra (SC) “Tašmajdan”, će igrati u B grupi zajedno sa Hrvatskom, Australijom i Kazahstanom, dok će se u A grupi takmičiti Španija, Mađarska, Japan i Kanada. Posle duela po grupama prema sistemu takmičenja igraće se četvrtfinale, samo prvoplasirana ekipa izboriće vizu za Japan, a nagradni fond je 350.000 dolara.

Ulaznice se nalaze u prodaji i mohgu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket vison-a.

Foto: Youtube Printscreen/