Ostali sportovi

Radnički ima pojačanje (FOTO)

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca je pojačao tim.

Ekipu iz Kragujevca je pojačao povremeni reprezentativac Srbije, Nebojša Toholj, koji se vratio u Radnički posle tri sezone i predstavljaće veliko pojačanje na centarskoj poziciji.

“Imao sam pregovore i oko ostanka u Šapcu, ali kada je pred kraj sezone usledio poziv od Radničkog, nisam se dvoumio. Želeo sam da se vratim, jer znam kako se radi u klubu, kakva je uprava i kakav je odnos prema igračima. Uroš Stevanović je veoma dobar trener, znam ga još iz mlađih selekcija, kao i iz mog dvogodišnjeg boravka u Radničkom. Ljudi u klubu, treneri, uprava i celokupan odnos prema meni i ostalim igračima, bili su razlog što sam se vratio”, istakao je Toholj.

Vaterpolista je igaro sa iskusnim Nikolom Tomaševićem i juniorskom reprezentativcem Matejom Đorđevićem, a Toholj će činiti respektabilan centarski trio Radničkog.

“Ekipa se dosta promenila u odnosu na moj prethodni period u Kragujevcu, ali igrao sam sa većinom mlađih igrača koji su tada povremeno ulazili u prvi tim, kao i sa novim pojačanjima. Dobro ih poznajem i siguran sam da ću se lako uklopiti. Nadam se da ću kroz rad sa Urošem dosta napredovati i da ću se prikazati u što boljem svetlu”, rekao je Toholj.

Radnički će ove sezone igrati u četiri takmičenja.

“Očekujem da budemo konkurentni za oba domaća trofeja i mislim da uz veliki rad i trud možemo da dođemo do prvog mesta. Verujem da imamo šansu da se plasiramo u Regionalnu A1 ligu i da doguramo što dalje u LEN kupu. Mlada smo ekipa i mislim da možemo da napravimo mnogo toga” zaključio je Toholj.

Toholj je prvi put u Radnički došao kao junior iz novosadske Vojvodine i tokom dvogodišnjeg boravka u “Parku” dobio veliku šansu kod trenera Uroša Stevanovića, posle čega je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Srbije. Potom je po sezonu igrao za Partizan, Crvenu zvezdu i Šabac i sa “crno-belima” i Šapčanima osvojio duple krune.

Foto: Youtube Printscreen/RTV Kragujevac