Ostali sportovi

Prlainović, Subotić i Drašović imaju nove klubove (FOTO)

Vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović ima novi klub, a pošto je završio saradnju sa Solnokom, on će nastaviti karijeru takođe nastaviti u Mađarskoj, jer je dogovorio dvogodišnju saradnju sa klubom iz Budimpešte OSC.

“Drago mi je da ostajem u Mađarskoj, zemlji vaterpola. Igrati u nekom od mađarskih timova je privilegija za sportistu. Svaki klub ima nov bazen, atmosfera je sjajna, poštuju se protivnici i to je nešto što se prenosi sa generacije na generacije. Postojala je mogućnost da Aleksić i ja pređemo u Dinamo, ali ne bih o detaljima. Bila je tu i ponuda Ferencvaroša, ali sam se opredelio za OSC”, rekao je Prlainović za “Vaterpolo vesti” i dodao:

“Ambicije su visoke, nadamo se plasmanu na fajnal-ejt Lige šampiona i napadu na neki od trofeja u Mađarskoj”, naglasio je Prlainović.

Prlainović počeo karijeru u Jadranu iz Herceg Novog, a potom je igrao za Partizan, Pro Reko, Crvenu zvezdu, zatim ponovo Pro Reko i Solnok, a interesantno je da je sa svakim klubom sem Jadranom bio i šampion Evrope. Dva puta sa Pro Rekom, a po jednom sa Partizanom, Zvezdom i Solnokom.

Njega će u Solnoku, koji predvodi Živko Gocić, naslediti Gavril Subotić dosadašnji član moskovskog Dinama, a takođe, u ovaj klub je stigao još jedan reprezentativac Srbije Radomir Drašović, koji je došao iz italijanskog Sport menadžmenta.

Foto: Youtube Printscreen/