Košarka

Prijem za nove-stare šampione Evrope u basketu tri na tri u "Kući košarke" (FOTO)

Osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu (EP) u Debrecinu koje je odigrano proteklog vikenda, muška seniorska reprezentacija Srbije u basketu tri na tri (3X3), je posetila je “Kuću košarke”, a trijumfom u Mađarskoj, “Orlovi” su odbranili titulu osvojenu prošle godine u Bukureštu.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) za mušku košarku Igor Rakočević je ugostio je reprezentativce Dušana Domovića-Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Danila Mijatovića, trenera Danila Lukića i selektora muških selekcija Gorana Vojkića, dok fizioterapeut ekipe Mihajlo Mihajlović ovoga puta nije bio uz ekipu zbog “opravdanog odsustva”.

Rakočević je istakao da su ovi igrači ponovo učinili srpsku košarku ponosnom i pokazali da je 3X3 košarka u Srbiji izuzetno popularna, a anglašeno je da još ozbiljnije treba prići reprezentativnim obavezama koje će biti pred igračima sledeće godine s obzirom da je takmičenje naše muške 3X3 reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju gotovo obezbeđeno i čeka se samo zvanična potvrda, koja će biti doneta 1.novembra.

Reprezentativci su se zahvalili na čestitkama i još jednom istakli da je za razliku od mnogih drugih kolega koje nastupaju za ostale evropske i svetske reprezentacije, njihov pristup u igri i obavezama prema reprezentaciji još i veći nego kada nastupaju za svoje ekipe na FIBA klupskim takmičenjima (FIBA World Tour).

Potpredsednik KSS za mušku košarku je bio uz reprezentaciju i ovoga puta u Debrecinu, kao i prilikom osvajanja prošlogodišnje titule u Bukureštu.

“Ponovo sam bio na licu mesta i opet sam bio oduševljen načinom na koji ste se borili, igrali i ponašali, predstavljali ste našu zemlju u najboljem svetlu… Mi ćemo se, kao Savez, i dalje truditi da vam obezbedimo najbolje uslove i nadam se da ćemo se i ubuduće zajedno radovati vašim uspesima, a pre svega se nadamo medalji sa Olimpijade”, rekao je Rakočević.

Najbolji igrač 3X3 EP Dejan Majstorović se zahvalio u ime celog tima na dobrodošlici.

“Kompletan utisak sa prvenstva je izvanredan. Najdraže mi je što nas je na Evropskom prvenstvu bodrilo dosta naših ljudi, što nam je bio dodatni motiv da odbranimo ovu evropsku titulu”, rekao je Majstorović.

Foto: Youtube Printscreen/