Ostali sportovi

Hamilton pobedio na Velikoj nagradi Meksika (FOTO)

Britanski vozač Luis Hamilton je trijumfovao na trci Formule 1 (F1) za Veliku nagradu (VN) Meksika.

“Neverovatan rezultat. Došli smo uvereni da smo u zaostatku, bilo nam je teško da se trkamo, ali smo se izborili”, rekao je Hamilton.

Vozač Mercedesa je ostvario ukupno 100 pobedu za ovaj tim, a prvu je ostvario Fanđo u Francuskoj 1954, dok je Hamilton je ostvario je 83. pobedu u karijeri i približio se veoma blizu osvajanju šeste šampionske titule u F1, nakon što je pobedio na trci za VN Meksika ispred drugog Sebastijana Fetela u Ferariju i klupskog suvozača Valterija Botasa.

“Bila je vrlo napeta trka. Imao sam iza leđa Valterija koji je vršio veliki pritisak pa nisam ništa mogao da uradim u vezi sa Luisom”, rekao je Fetel.

Hamilton je posle starta pao na peto mesto nakon kontakta sa Verštapenom, međutim brzo se vratio na treću iza dva Ferarija. Tim Mercedesa je taktički rešio trku za VN u Meksiku u boksu, pošto je poslao ranije Britanca na zamenu guma i potom nakon odlaska Ferarijevog dvojca preuzeo vođstvo. Hamiltonovi pneumatici su izdržali do kraja trke, a Fetel nije uspeo da ga ugrozi, dok je Lekler zbog dužeg ostajanja u boksu završio četvrti.

Bodove pored pomenutih na trci za VN Meksika su osvojili još redom peti Aleksander Albon, šesti Maks Verštapen, sedmi Serhio Perez, osmi Danijel Rikardo, deveti Pjer Gasli i 10. Niko Hulkenberg.

Hamilton ima 363 boda, 74 više od Botasa, tri trke pre kraja sezone.

Sledeća trka se vozi sledeće nedelje, 3. novembra u Ostinu, a Luis Hamilton može u Teksasu na VN Sjedinjenih Američkih Država (SAD), da osvoji šestu titulu šampiona F1 i priđe na samo jednu manje od Mihaela Šumahera koji je do sada najviše puta bio svetski prvak u F1.

Foto: Youtube Printscreen/