Ostali sportovi

Dva zlata i bronza u tekvodnou za Srbiju koja je druga u ukupnom plasmanu (FOTO)

Reprezentativke Srbije iz tekvondo kluba (TK) Galeb Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Vanja Stanković su osvojila odličja na G2 turniru President Kupu.

Mandićeva je u kategoriji do 73 kilograma (kg) i Bogdanovićeva u kategoriji do 53 kg su osvojile zlatne medalje, dok je Stankovićeva u kategoriji do 49 kg osovila bronzanu medalju, a Srbija je zauzela drugo mesto u ukupnom plasmanu na jednom od najjačih turnira pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Mančesteru.

Izuzetan rezultat za takmičarke pretposlednjeg dana turnira doneo je pobednicama po 20 poena za olimpijsku i svetsku listu, dok je Stankovićeva odnela 7,2 poena. Nađa Savković (-63kg) i Nadica Božanić (-63kg) poražene su u četvrtfinalnim mečevima, kao i Ana Tepavac (+73). Aleksandra Radmilović (-57kg) je izgubila u drugom kolu, kao i Iris Jović Vujković (-67kg).

Glavni trener Dragan Jović pohvalio je sportistkinje.

“Devojke su bile sjajne, jednostavno sjajne! Na ovako jakom prvenstvu su pokazale gde im je mesto i zašto su tu gde su. Srbija je zauzela ekipno u ženama drugu poziciju po rezultatima odmah iza domaćina Turske koja je imala ogroman tim, a ispred Velike Britanije koje su uvek teški protivnici. Ovo je stepenica više ka Svetskom prvenstvu u Mančesteru ali i Olimpijskim igrama u Tokiju, imamo mnogo posla do tada. Ovo je lep rezultat ali nema mesta opuštanju”, rekao je Jović.

Aktuelna svetska prvakinja Milica Mandić koja se trenutno nalazi na četvrtom mestu olimpijske liste, je ostvarila pet pobeda i bila srećna posle ostvarenih rezultata.

“Srećna sam zbog današnjeg rezultata, radila sam pet teških mečeva. Svaka protivnica je bila kvalitetna, ali smo uz fenomenalnu taktiku i rad prevazišli svaku prepreku. Naročito mi je drago zbog finala gde sam se borila sa protivnicom iz Turske od koje sam gubila više puta i koja je ispred mene na rang listi. I dalje imam grešaka na kojim moram da radim, ali ima vremena do Svetskog prvenstva da sve ispravimo”, istakla je Mandićeva.

Srebrna sa Olimpijskih igrara Tijana Bogdanović u Rijo De Žaneiru je takođe u Turskoj ostvarilapet pobeda, a prošle nedelje je osvojila prvo zlato u ovoj sezoni, na turniru G1 kategorije na Kipru, je ocenila da je imala odličan početak sezone.

“Ovo je odličan početak sezone, drugo zlato od početka, jako dobro smo se spremali u pripremnom periodu i drago mi je da se vide i rezultati. Ovo je predolimpijska godina i važan nam je svaki turnir i svaki bod, imamo još dosta turnira do Svetskog prvenstva u Mančesteru i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Takođe, drago mi je bilo da sam pobedila Ruskinju Tatjanu Kudašovu koja je bila prvi nosilac i od koje sam često gubila, ispravili smo dosta grešaka i za sad nam dobro ide. Gale nas je odlično vodio kroz borbe i ovo je bio težak i dugačak dan i za njega i za ceo tim. Ali zajednički trud se uvek isplati”, naglasila je Bogdanovićeva.

Svetska prvakinja iz 2017. godine, Vanja Stanković, na President Kupu zadovoljna nakon što je osvojila je bronzanu medalju.

“Zadovoljna sam zbog medalje, ovo je veoma jak turnir i prvi put sam na njemu uspela da stignem do odličja. Bilo je dobrih mečeva, ali ipak mislim da nisam bila na visini zadatka u polufinalnoj borbi. Ovo je drugi test turnir ove godine, biće ih još nekoliko do svetskog prvenstva i nadam se da će svaki biti sve bolji i da ću ispraviti greske sa ovog takmičenja”, rekla je Stankovićeva.

Poslednjeg dana turnira će takmičiti seniori: Dmitrij Nagaev u kategoriji do 58kg, Mateja Kuburovic u kategoriji do 54kg, Bogdan Bulat u kategoriji do 63kg, Budimir Krivokapić u kategoriji do 80kg iz TK Galeb, kao i Dušan Božanić iz TK Imperijum.

Foto: Youtube Printscreen/