Ostali sportovi

Aleksić: Pronaći način da se maksimalno pripremimo za finalni turnir Svetske lige

Srpsku vaterpolo selekciju očekuje finalni turnir Svetske lige, a reprezentativac Milan Alekisić, je pred ovo takmičenje rekao je da će njegovom timu veliki motiv biti i to što se igra pred domaćom publikom.

“Ove godine turnir Svetske lige ima poseban značaj za nas, donosi kvalifikacije za Olimpijske igre i to je motiv više. Posebna motivacija nam je to što igramo u Beogradu i da daćemo sve od sebe da ne razočaramo našu publiku”, rekao je Aleksić Tanjugu i dodao da Srbiji, iako je naš nacionalni tim najtrofejniji u ovom takmičenju, neće biti lako:

“Biće teško jer je sistem takav da se u šest dana igra šest utakmica. S druga strane, to nije ništa novo za nas ili nešto sa čim se ranije nismo susretali. Siguran da će selektor i igrači, mislim na nas starije, naći načina da se maksimalno pripremimo i budemo potpuno spremni za turnir. U to uopšte ne sumnjam”, ocenio je Aleksić.

Igrač mađarskog Solnoka je objasnio kako aktuelni evropski i olimpijski šampioni pronalaze motiv, pošto su vaterpolisti Srbije osvojili su trofeje na svim takmčenjima koja postoje.

“Uvek iznova treba sebe motivisati, tražiti nove motive i ciljeve. Iskreno, ako igrač nema motiva i ne može da bude koncentrisan da igra za reprezentaciju, ako ne možee da žrtvuje jedan veliki deo godišnjeg odmora reprezentaciji, ne treba ni da bude tu. Zasad nam dobro ide, svi smo motivisani. Spremni smo da igramo za repreznetaciju dokle god se budemo odazivali, znači da imamo motiva i ambicija”, konstatovao je Aleksić.

Ekpipa selektora Dejana Savića na završni turnir Svetske lige dolazi posle Evropa kupa, na kojem su zauzeli tek šesto mesto, a Aleksić je govorio kakav značaj ima to što će igrati na Tašmajdanu.

“Taš ima veliku vaterpolo tradiciju, mnogo važnih utakmica je odigrano tamo. Mnogo puta je bila fantastična atmosfera i uvek je lepo tamo igrati. U poslednje vreme na Tašu nismo imali mnogo reprezntativnih utakmica, a radujem se što će mo igrati na otvorenom bazenu”, rekao je Aleksić i dodao da očekuje veliku podršku domaćin navijača:

“Svaki put kad smo igrali u Beogradu, navijači su bili fantastični. Bodrili su nam i u momentima kada nije išlo. Nadam se da ćemo i ovaj put uspeti da im se odužimio”, zaključio je Aleksić.

Završni turnir održaće se od 18. do 23. juna na otvorenom bazenu SC “Tašmajdan”, a srpska reprezentacija je najuspešnija selekcija u Svetskoj ligi, jer je čak 11 puta osvajala ovo takmicenje, a ove godine na završnom tuniru igraće u B grupi protiv reprezetacija Hrvatske, Australije i Kazahstana, dok će se u grupi A takmičiti Španija, Mađarska, Japan i Kanada.

Foto: Youtube Printscreen/