Odbojka

Završena odbojkaška sezona u Srbiji

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije i direktor takmičenja, na elektronskoj sednici, održanoj u utorak 28. aprila, doneli su odluku da se prekidaju u Banka Poštanska štedionica Superligi, Prvoj ligi i Prvoj B ligi za takmičarsku 2019/2020. godinu.

Doneta je i odluka da se proglašavaju pobednici prva tri ranga takmičenja prema zatečenom stanju što znači da je obrenovački TENT šampion u konkurenciji seniorki, dok je Vojvodina proglašena za prvaka u konkurenciji seniora.
U obrazloženju odluke se navodi da je ona doneta polazeći od najvišeg interesa odbojkaškog sporta, prihvatajući objektivnu situaciju u kojoj se nalazi stanovništvo Republike Srbije u vezi sa epidemijom koronavirusa, a vodeći se interesom zdravlja i života.

Odbojkašice Srema iz Sremske Mitrovice proglašene za šampiona Prve lige i automatski izborile pravo nastupa u Superligi u sezoni 2020/21, a to važi i za Borac iz Starčeva u muškoj konkurenciji.
Inđija u ženskoj konkurenciji i paraćinski Borac u muškoj šampioni su Prve B lige i stekli su pravo nastupa u Prvoj ligi naredne sezone.

Zaključeno je da će sledeće sezone u Superligi nastupati 10 ekipa, a u Prvoj, Prvoj B ligi i Drugoj ligi po 12 ekipa u obe konkurencije.