Odbojka

Terzić: Tijana je povređena, a Brankica je osetila bol u kolenu

Loše vesti dolaze iz Japana nakon prvog poraza odbojkašica Srbije na Svetskom prvenstvu od domaćina, jer je nacionalni selektor Zoran Terzić posle meča rekao da su naše dve najbolje igračice povređene.

Srpske odbojkašice su već izborile plasman na Fajnal siks, ali je problem je što je Tijana Bošković povređena, dok i Brankica Mihajlović oseća bol u kolenu.

“Tijana je povređena. Nadam se da nije ozbiljno. Zagrevala se večeras, ali mi je rekla da ne može da igra. Ne znam da li će igrati sutra (protiv Holandije). Nećemo rizikovati sa igračicama da bismo završili prvi u grupi. Izveo sam i Brankicu iz igre u trećem setu jer je osetila bol u kolenu. Da podsetim, imala je operaciju na kolenu pre nekoliko meseci”, rekao je Terzić.

Selektor nije bio zadooljan igrom na meču protiv Japana.

“Uvek je veoma interesantno igrati protiv Japana. Nismo igrali dobro posle prvog seta. Japan je zaslužio da pobedi. To je to”, rekao je Terzić.

Takođe povredi Boškovićeve je govorila i Maja Ognjenović.
“Nedostajalo nam je energije večeras, verujem i da je umor u pitanju. Već smo se kvalifikovale na F6. Nadam se da ćemo igrati našu odbojku. Boškovićeva ima mali problem sa povredom trbušnih mišića. Ne mislimo da je ozbiljno. Nismo želeli da rizikujemo da igra ovu utakmicu”, rekla je Ognjenovićeva.

Srbija sutra protiv Holandije od 9:10 po našem vremenu igra za prvo mesto u grupi.

Foto: Youtube Printscreen/