Odbojka

Terzić: Ova ekipa nikada ne odustaje

Srbija je odbranila titulu prvaka Evrope nakon pobede u finalu protiv domaće odbojkaške selekcije Turske, a selektor našeg nacionalnog tima Zoran Terzić koji je za 17 godina na ovoj poziciji osvojio 18 medalja, je rekao, da su njegove igračice još jednom pokazale kakav su tim.

“Iskreno govoreći da se igralo na bilo kom drugom mestu verovatno bi bilo malo lakše za nas. Ovo je bio pakao u kakvom nikada do sada nismo igrali. Neverovatna atmosfera od prvog zvižduka sudije do kraja. Teško je bilo igrati, komunikacija sa igračicama je praktično bila nemoguća, ali sve je to pokazatelj da je ovo prava ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće, koja nikada ne odustaje, koja uvek ide na pobedu i koja je navikla da pobeđuje”, rekao je Terzić.

 

Kapitenka Srbije Maja Ognjenović nije krila oduševljenje, zbog tirjumfa na Evropskom prvenstvu

“Bilo je onako kako smo očekivali. Izuzetno neizvesna utakmica, puna preokreta. Nije bilo lako igrati u ovakvom ambijentu. Nijedna od nas nije imala priliku da igra u ovakvoj atmosferi. Ponosna sam na ekipu. Kada se činilo da je Turska blizu pobede uspele smo hladne glave da se vratimo. Bilo je pravih izmena sa klupe u pravim trenucima. Neke mlađe igračice od kojih se to nije očekivalo su u ključnim trenucima iznele veliki teret. Moramo da budemo zadovoljne, za ovo smo radile celo leto”, konstatovala je Ognjenović.

Kapitenka odbojkašica je naglasila kaže da jedva čeka svečani doček šampionki Evrope, koji je sutra u 21 čas ispred Skupštine Beograda.

“Ne možemo da dočekamo da se sutra vidimo sa našim navijačima na balkonu. To je nešto zbog čega treniramo, radimo, igramo i pobeđujemo za našu zemlju i naš narod. Znamo sa kolikim nestrpljenjem nas očekuju, isto kao i mi njih, poručila je Ognjenović.

 

Mina Popović je posle utakmice u naglasila da je naš nacionalni tim uspeo da se izbori i sa 14.000 domaćih navijača.

“Još jednom smo dokazale da nam niko ništa ne može, ni ovoliko ljudi, ni Turska. Presrećne smo, ovo je sjajna ekipa i čast mi je što sam deo nje”, rekla je Popović.

 

Druga poenterka srpske odbojkaške selekcije je istakla da je bitna pobeda i odbrana titulu šampiona Evrope, čak i pobedom u finalu posle pet setova nad domaćinom.

“Ovako je slađe. Bilo je teško igrati protiv Turske, ali smo uspele. Preokrenule smo, imale hrabrosti, svaka čast svima u timu, zajedno smo ovo ostvarile”, rekla je Mihajlović.

 

Jedna od najvažnijih igračica u krucijalnim momentima u petom setu, koja je predvodila Srbiju sjajnim servisima do preorketa Bjanka Buša, je napomenula da nije bilo lako u ovakvom ambijentu igrati protiv raspoloženih rivalki.

“Bilo je zaista teško. Atmosfera je bila divna i odmagala nam je, ali smo srećne jer smo odbranile titulu”, rekla je Buša.

Foto: Youtube Printscreen/