Odbojka

Terzić: Najmanji je problem izgubiti, ali ne na ovaj način

Odbojkašice Srbije su nakon prvog poraza od Japana poražene i od Holandije, ali je dobro što su zahvaljujući nizu odličnih rezutlata pre toga na Svetskom prvenstvu od sedam uzastopnih pobeda, plasirale u nastavak takmičenja, a selektor našeg nacionalanog tima je ocenio da su dva meča u kojima je državni tim izgubio slična.

“Utakmica je bila slična kao protiv Japana, s tim da je bilo još lošije. Bez obzira na to što smo se davno kvalifikovali za Fajnal-siks (F6) ne može da mi bude jasno da bez energije odigramo oba meča. Upozoravao sam devojke, nismo uspeli, najmanji je problem izgubiti od vrhunske ekipe kao što je Holandija, ali ne na ovaj način”, rekao je Terzić.

Selektor Terzić uprkos dve loše utakmice, veruje u svoju ekipu.

“Moramo da zaboravimo sve što je bilo, sedam pobeda i dva poraza, igru i krenemo sve ispočetka. Neophodno je da se borimo i damo maksimum, verujem da će doći rezultati”, rekao je Terzić.

Jedan glavnih od faktora poraza je to što nije igrala naša najbolja igračica Tijana Bošković koju je selektor nije uvrstio u tim jer prvi korektor reprezentacije Srbije oseća bol u trušnom mišiću, a njena zamena, Anja Bjelica tvrdi kako ekipa može mnogo ozbiljnije.

“Sada će se videti kakve smo i od čega smo. Došlo je vreme da se prebacimo na viši nivo. Dobro je da se desilo ovo pre Fajnal-siksa, nadam se da je ovo prava škola”, rekla je Bjelica.

Srbija će večeras saznati rivale u novoj grupi na F6, koja počinje u nedelju.

Foto: Youtube Printscreen/