Odbojka

Srpske odbojkašice u finalu Evropskog prvenstva

enska odbojkaša reprezentacija Srbija braniće evropsku krunu nakon što je danas u polufinalu kontinentalnog šampionata savladala Italija 3:1 (25:22, 25:21, 21:25, 25:20).

Izabranice Zorana Terzića su odigrale sjajan meč i ponovo su dokazale da su bez premca u Evropi. U prvom setu je viđena velika borba, Italijanke su bile većim delom u vođstvu, u jednom momentu su imlae i plus četiri, a pred kraj su imlae plus jedan. Usledila je serija naših dama od tri vezana poena za na kraju 25:22.

Preslikan je bio srugi set, rivalke su vodile većim delom, a ponovo su imale poen viška. Srpkinje ponovo prave seriju poena i sa 25 :21 dobijaju drugi set. očekivano usledila je reakcija Italijanki u trećem setu u kojem su konstantno vodile, nisu dozvolile preokret, a Srpkinje kao da su se čuvale za četvrti set.

Delovalo je da će naše odbojkašice lako do četvrtog seta i finala. Serijom poena povećavale su razliiku do sjajnih 20:14. Italijanke osvajaju četiri uzastopna poena, a ključna je bila servis greška kojom naše dame odlaze na plus tri i na kraju dobijaju 25:20 za 3:1.

Ponovo je u našem timu bila najbolja Tijana Bošković sa 22 poena. Mina Popović i Brankica Mihajlović su dodale po 13, dok je Stefana Veljković imala 10 poena. Kod Italijanki strani Laura Egonu je zabeležila 23 poena.
Protivnik odbojkašicama Srbije u finlau biće bolji iz duela između Turske i Poljske.