Odbojka

Srpske odbojkašice poručuju: Porazi zaboravljeni, idemo dalje

Svetsko prvenstvo za odbojkašice koje se održava u Japanu polako ulazi u završnicu i na programu je treća faza koja će nam dati odgovor koje će selekcije da se bore za medalje.

Naše dame su imale izvanredan start sa sedam pobeda bez izgubljenog seta, ali onda su usledila dva poraza od Japan i Holandije, koji su zabrinuli sve navijače.

Naredni rival je upravo selekcija Japana sa kojom se sastajemo u nedelju od 12:220h.
“Mi treba da zaboravimo na poslednje dve utamice i da se okrenemo onome što nas čeka. Imamo priliku da se pokažemo u najboljem svetlu. Iskreno mislim da smo imamo odličan, kvalitetan tim i kada smo u punoj snazi malo ko može da se nosi sa nama”, rekla je Bojana Živković.

Isto razmišlja Bjanka Buša.

„Taj težak poraz, kao i onaj protiv Japana ćemo zaboraviti! Imamo dva dana da se odmorimo i sakupimo energiju. Ekipu Japana dobro poznajemo, igrali smo sa njima pre tri dana, znamo im stil igre i sigurna sam da ćemo uspeti da nametnemo svoj ritam da im pre svega ne dozvolimo da se razigraju“, kazala je Buša.

Nakon duela sa Japanom u utorak od 9:30 sledi duel sa Italijankama,a dve najbolje selekcije izboriće plasman u polufinale planetarnog šampionata.

Foto: Youtube Printscreen/