Odbojka

Šampioni Evrope saznali rivale u kvalifikacijama za OI

Evropski šampioni su saznali rivale u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Odbojkaši Srbije koji su osvojili zlatnu medalju na tek završenom Evropskom prvenstvu, su saznali rivale na kvalifikacionom turniru koji će se održaće se u Berlinu od 5. do 10. januara naredne godine, na kome će se takmičiti se osam reprezentacija, a među njima su tri od četiri najbolje ekipe sa nedavno završenog šampionata Starog kontinenta.

Ekipa selektora Slobodana Kovača se takmiči u grupi B protiv četvrtoplasirane sa Evropskog prvenstva selekcije Francuske, Holandije i Bugarske, dok u grupi A igraju domaćin Nemačka, vicešampion Evrope Slovenija, Belgija i Češka,

Prve dve reprezentacije iz grupa će se plasirati u polufinale plasiraće, a samo pobednik kvalifikacioni turnir će ostvariti plasman na Olimpijske igre.

Plasman na Olimpijske igre od reprezentacija iz Evrope su do sada obezbedile su Italija, Poljska i Rusija i u Tokiju će se takmičiti još i pobednik kvalifikacijonog turnira koja će biti četvrta selekcija sa Starog kontinenta.

Takođe i na prethodnim Olimpijskim igrama (OI) u Rijo De Žaneiru 2016. se takmičilo samo četiri evropske reprezentaicje, što je najmanji broj evropskih selekcija, od kada na OI igra 12 timova.

Foto: Youtube Printscreen/CEV – European Volleyball