Odbojka

Šampioni Evrope saznali raspored mečeva u Ligi nacija

Federacija internacionalnih odbojkaških asocijacija (FIVB) je objavila je sastave grupa i domaćine turnira III Lige nacija u konkurenciji odbojkaša, koja će se igrati od 22. maja do 5. jula, a mečevi su od petka do nedelje.

Muška seniorska reprezentacija Srbije biće 5 – 7. juna domaćin 10. grupe trećeg vikenda III Lige nacija 2020. selekcijama Sjedinjenih Ameičkih Država (SAD), Iranu i Nemačkoj.

Srbija će prvog vikenda (22 – 24. maj) igrati u trećoj grupi u Poljskoj protiv domaćina, Italijom i Slovenijom, dok će drugi vikend biti odigran 29 – 31. maja, a Srbija će igrati u sedmoj grupi u Brazilu, gde će pored domaće selekcije rivali “Orlovima” biti Francuska i Japan.

Četvrtog vikedna koji je 12 – 14. juna, Srbija će igrati u 14. grupi u Argentini, protiv domaće selekcije, Rusije i Bugarske, dok će petog vikend koji se igra 19 – 21. juna, “Orlovi” će igrati u 17. grupi u Kanadi, protiv domaćina Australije i Kinom.

Finalni turnir će se odigrati 1 – 5. jula u SAD, a pored domaće selekcije plasman na Finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Foto: Youtube Printscreen/