Odbojka

Poznat raspored mečeva odbojkašica i odbojkaša u Ligi nacija

Poznat je raspored utakmica ženske i muške odbojkaške reprezentacije Srbije u Ligi nacija.

 

Ženska odbojkaška reprezentacije Srbije će, na početku ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, igrati u Beogradu protiv Holandije, Turske i Koreje.

Srbija će 21. maja u dvorani “Aleksandar Nikolić” u prvom kolu prvog vikenda, igrati protiv Holandije, a dan kasnije protiv selekcije Koreje, dok će 23. maja igrati protiv Turske.

Drugi vikend će se odigrati od 28. do 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Italiji i pored domaćina rivali će joj biti Sjedinjene Amerike Države (SAD) i Dominikanska Republika.

Trećeg vikenda (4 – 6. jun), Srbija će gostovati u Belgiji u 12. grupi u kojoj pored domaćina, rivali biti Rusija i Poljska.

Četvrti vikend se igra od 11. do 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Japanu, protiv domaćina, Brazila i Tajlanda.

Poslednji, peti vikend će se odgirati od 18. do 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Kini, ge će još uz domaćina protivnici biti selekcija Nemačke i Bugarske.

Finalni turnir će se odigrati od 3. do 7. jula u Kini.

Pored Kine, na Finalnom turniru će se takmičiti i pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

 

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije će na početku ovogodišnjeg izdanja Lige nacija igrati u Novom Sadu protiv selekcija Francuske, Rusije i Japana u 4. grupi prvog vikenda Lige nacija koja se igra od 31. maja do 2. juna u dvorani SPC “Vojvodina”.

Nacionalni tim će u prvom kolu igrati protiv Japana, u drugom protiv Francuske, dok će u poslednjemtrećem kolu Srbija igrati protiv Rusije.

Drugog vikenda (7 – 9. jun), Srbija će gostovati u Kanadi (8. grupa), a rivali će joj, pored domaćina, biti Nemačka i Australija.

“Orlovi” će treći vikend će igrati od 14. do 16. juna, a Srbija će se takmičiti u 9. grupi, u Portugalu protiv domaćina, Brazila i Kine.

Četvrtog vikenda Srbija se takmiči u 14. grupi, od 21. do 23. juna, u Italiji, gde će joj oponenti joj biti i Argentina i Poljska.

Poslednji, peti vikend je od 28. do 30. juna, a Srbija će igrati u 19. grupi u Bugarskoj, gde će osim protiv domaćina igrati i protiv Irana i SAD.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu.

Pored SAD, plasman na Finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Foto: Youtube Printscreen/