Odbojka

Partizanov trener na parkertu zbog manjka igrača

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac Srbije, Bojan Janić, sada trener Partizana, ponovo na parketu zbog problema svojih igrača sa korona virusom.

“Ovo je moj četvrti povratak. Nisam planirao, ali okolnosti su takve da je bilo da li da i dalje odlažemo utakmice ili da igramo. Nismo mogli nikoga ni da angažujemo i prelomio sam da se vratim igri”, rekao je Janić za “Novosti”

Partizan je u velikom problemu zbog korona virusa praktično od početka sezone.

“Ne volim da kukam, jer je ona poremetila ceo svet. Ali, nas je baš ‘razvalila’. Prati nas od letos, kada smo zbog trojice igrača bili u karantinu. Potom se malo smirilo, uradili smo pripreme, počelo je prvenstvo, a onda je krenulo u etapama da se razboljevamo. Zakačila je i mene, pomoćnog trenera. Ne znam da li smo od početka sezone bili svi na okupu. A mladim igračima je neophodno da dosta rade, da imaju kontinuitet, tako da na njih utiče svaka velika pauza”.

Najbitnije je da se prvenstvo završi na terenu.

“Da su bili zdravi neki momci, pre svih Mandić, ne bih se vraćao na teren. Ovako smo morali da se ‘krpimo’. Najvažnije je da budemo mirni, pozitivni, puni entuzijazma, tako da verujem da će nam se sve vratiti. Ipak, najvažnije je da se prvenstvo ne zaustavlja. Voleo bih da se završi na terenu, da ne bude kao prošle sezone kada je prekinuto”, zaključio je Janjić.