Odbojka

"Orlovi" okićeni zlatom sleteli u Beograd, predvođeni selektorom Kovačom: Svi naši reprezentativci su mnogo dobri igrači (FOTO)

Evropski šampion u odbojci reprezentacija Srbije je doputovala u Beograd, a na beogradskom Arerodromu “Nikola Tesla”, avion sa prvacima Starog kontinenta je dočekan vodenim topovima ispod čijeg mlaza se po trediciji dočekuju pobednici, a Slobodan Kovač “Orlova” Slobodan Kovač je po dolasku u domovinu pohvalio igrače našeg nacionalnog tima.

“Pre nego što sam postao selektor razgovarao sam sa novinarima i tada sam rekao da su svi naši reprezentativci mnogo dobri igrači.”, izjavio je Kovač na aerodromu u Surčinu za Radio televiziju Srbija (RTS) i dodao:

“Nastupaju u najboljim klubovima, osvajaju najveće trofeje sa njima, pa što to ne bi uradili i sa reprezentacijom?! Verovao sam da postoji velika mogućnost da se borimo za trofeje kada sam preuzeo tim i tako je i bilo”; rekao je Kovač.

Selektor je sumirao utiske nakon osvajanja najsjanijeg odličja na takmičenju za prvaka Evrope, koje je naš nacionalni tim osvojio treći put u istoriji.

“Utici su fenomalni! Bilo je malo vremena za trening, sada je trebalo mnogo više pričati, razgovarati i upoznavati se, jer sa nekima sam radio, nekima bio protivnik na terenu… Trebalo je prvo da se upoznamo. Sva sreća da su igračine i razumeli smo se mnogo dobro. Ovaj rezultat smo sanjali i sada samo mogu da se zahvalim ovim divnim igračima i ljudima”, rekao je Kovač.

Kovač je govorio i o seriji od devet pobeda na Evropskom prvenstu, a Srbija je postala šampio bez poraza na takmičenju.

“Nije bilo lako, pre svega zato što smo igrali protiv tri domaćina Belgije, Francuske i Slovenije koja je imala u finalu u Parizu 10.000 navijača sa sobom. Kao da su igrali na domaćem terenu. Agresivnost na klupi je moj sistem rada, možda je i to falilo na početku finala, ali sam ih kroz razgovor smirio i posle toga nisu imali rešenje za nas”, zaključio je Kovač.

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić je proredio doček zlatnim odbojkašima od kojih je na poklon dobio kapitenski dres sa brojem četiri sa potpisima reprezentativaca, a od selektora odbojkašku loptu.

Pored odbojkaša, stručnog štaba i rukovodstva Odbojkaškog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Zoranom Gajićem, prijemu su prisustvovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Srpski odbojkaši postali su šampioni Evrope, pošto su u finalu Evropskog prvenstva u Parizu pobedili Sloveniju posle preokreta rezutlatom 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Svečani doček za odbojkaše biće priređen od 20 sati ispred balkona Skupštine grada Beograda.

Foto: Youtube Printscreen/