Odbojka

"Orlovi" odlično počeli u Bariju (VIDEO)

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je odlično, pobedom počela na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre (OI) u Tokiju 2020, trijumfom protiv selekcije Australije u Bariju reztultatom 3:1, posle preorketa, po setovima 26:28, 25:19, 25:19, 32:30.

Odbojkaši Srbije su ostvarili prvu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, a tomom prvog seta vodila se neizvesna borba tokomkoje su se rivali smenjivali u prednosti, da bi nakon što je naš nacionalni tim propustio dve set lopte, Kerol sa dva uzastopna asa doneo prednsot i posle 28:26 “Kenguri” su poveli 1:0 su setovima.

Ekipa Nikole Grbića je potom preokrenula, a Atanasijević je odličnim servisima doneo prednsot protiv odbrane Australije u drugom delu igre i nakon što je Srbija stekla prednost pre prvog tehničkog tajma-auta, potom je rutinski održavala do kraja i nakon 25:19 izjednačila na 1:1 u setovima.

Dobrim servisima naš nacionalni tim je i na startu trećeg seta nametnuo svoj ritam i stekao prednost od četiri poena, a Australija je uspela da smanji na 13:12, ali su “Orlovi” odbili nalet, nanizavši tri uzastopna poena i sigurnom igrom u finišu posle 25:29 preokrenuli na 2:1 u setovima.

Ekipa Nikole Grbića je ostvarila prednost zahvaljujući Atanasijevićevim servisima i u četvrtom setu. Međutim, Australija je povela na drugom tehničkom tajm-autu, a u završnici je bilo izjendačeno. Smenjivale su se set i meč lopte, a Srbija je iskoristila šestu meč loptu i nakon 32:30 pobedila 3:1 u setovima.

Najefikasniji u Srbiji je bio Aleksandar Atanasijević sa 35 poena, uz osam as servisa, dok je Aleksandar Ivović dodao 13, a Uroš Kovačević 10 poena.

Srbija će u drugom kolu igrati protiv selekcije Kameruna, sutra od 18 časova, a u trećem kolu rival im je Italija od 21:15.

Foto: Youtube Printscreen/