Odbojka

"Orlovi" očekivano sigurni protiv Kameruna

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je i u drugom kolu na kvalifikacionom turniru za Olimpijke igre 2020. u Bariju, nakon jučerašnje pobede protiv Australije, nanizala i drugi trijumf protiv selekcije Kameruna reztulatom 3:0 (25:22, 25:19, 25:13) u

Odbojkaši Srbije bez problema trijumfovali protiv reprezentaicje iz Afrike, koji je pružio otpor samo u prvom setu kada su i vodili do završnice, ali je naš nacionalni tim bio koncentrisan u finišu ovog dela meča i nakon 25:22, poveo 1:0 u setovima.

Nakon toga je Srbija lako i ubedljivo rešila preostali deo meča i nakon 25:19 je duplirala prednost na 2:0 u setovima, da bi naš nacionalni tim dobio sa 12 poena razlike treći deo meča i nakon 25:13 je rešio utakmicu 3:0 u setovima.

Selektor Nikola Grbić je na meču protiv Kameruna dao šansu svim igračima, a odmarao je za važan sutrašnji meč Aleksandra Atanasijevića koji jedini koji nije igrao.

Najefikasniji u Srbije je bio Dražen Luburić sa 14 poena dok je Nemanja Petrić dodao devet poena, a Marko Podraščanin sedam.

Srbija će sutra, kao što se i očekivalo, igrati ključnu utakmicu za plasman na Olimpijske igre od 21:15 časova, protiv domaćina turnira Italije, a “Azuri” se večeras u drugom kolu igraju protiv Australije.

Foto: Youtube Printscreen/