Odbojka

"Orlovi" bez plasmana na Olimpijske igre (FOTO)

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije se nije uspela da se plasira na Olimpijske igre (OI) u Tokiju 2020. godine, pošto su srpski odbojkaši u utakmici trećeg kola grupe C Interkontinentalnih kvalifikacija, poraženi od domaće selekcje Italije rezutlatom 3:0, po setovima 25:16, 25:19, 25:19.

Nacionalni tim Srbije će međitim imati još jednu šansu da se plasira na OI, jer će se u januaru 2020. godine odigrati pet Kontinentalnih turnira sa kojih će pobednici izboriti plasman u na olimijski turnir u Tokiju.

Ekipa selektora Nikole Grbića je na turniru u grupi C Interkontinentalnih kvalifikacija u Bariju, pobedia Australiju 3:1 u provm kolu i Kamerun 3:0 u drugom kolu, a Italija je trijumfovala protiv Kameruna (3:0) i Australije (3:2) i kao prva se plasirala na OI.

OI su od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine u Tokiju, a osim reprezentacije domaćina Japana, na olimpijski turnir su se plasirale selekcije Argentine, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Rusije, Brazila i Italije, dok će plasman ostvariti, a još pet ekipa pobednica Kontinentalnih kvalifikacija iz Evrope, Afrike, Azije, Južne Amerike i Severne, Centralne Amerike i Kariba.

Foto: Youtube Printscreen/